Batman’da Savaş Mağduru çocuklardan Etkilenen çocuklar...

Batman'da Savaş Mağduru çocuklardan Etkilenen çocuklar Biriktirdikleri Harçlıklarını Türkiye Diyanet Vakfı Tarafından Idlib’de Savaş Mağduru Aileler Için Inşa Edilen Iyilik Konutları'na Bağışladı.

batman'da savaş mağduru çocuklardan etkilenen çocuklar biriktirdikleri harçlıklarını türkiye diyanet vakfı tarafından idlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen iyilik konutları'na bağışladı.

07 Şubat 2021 - 10:15

Batman İl Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Özkan’ın çocukları Televizyonda izledikleri Savaş magduru çocukların durumundan etkilenip Anne ve babalarına, biriktirdikleri harçlıklarla İdlibte bulunan çocuklara ev yaptırmak istediklerini söylemeleri üzerine Diyanet Vakfı Batman Şubesine gelerek Suriye İdlib’de çadırları çamur içerisinde olan aileler için bir Biriket ev bağışında bulundular..

Savaş mağduru ailelerin olumsuz hava şartlarından etkilenmeyeceği, korunaklı ve hijyenik briket evlere her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Batman İl Müftümüz Turgut Erhan, Minik hayırseverlerin biriktirdiği 6 bin lirayı makbuz karşılığında teslim aldıklarını ifade ederek, “2011 yılında başlayan ve yüzyılın en büyük insanlık dramlarından birinin yaşandığı Suriye’de siyasi kriz ve savaşın mağdur ettiği kardeşlerimizin durumu hala vahametini korumaya devam ediyor.

Hayırsever milletimizin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğü ile asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkanlarımızla seferber oluyoruz.

Bu iyilik yolunda miniklerde bizleri yalnız bırakmıyor. Anlamlı katkılarından dolayı çocuklarımızı tebrik ediyor, yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum’’ dedi.

Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Özkan ise "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." hadis-i şerifini hatırlatarak, "Rabbim nasip ederse çocuklar yine harçlıklarını biriktirir ama bugün çocuklar üşümesin, onların da sıcacık bir yuvası olsun." diyerek imkân sahibi olan herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret