Batman Il Müftülüğümüz Tarafından Hazırlanan Kadir Gecesi...

Batman Il Müftülüğümüz Tarafından Hazırlanan Kadir Gecesi özel Programı şevket Başak Camiinde Saat 20.00’da Gerçekleştirildi.

batman il müftülüğümüz tarafından hazırlanan kadir gecesi özel programı şevket başak camiinde saat 20.00’da gerçekleştirildi.

11 Mayıs 2021 - 10:15

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından İl Müftümüz Turgut Erhan Kadir Gecesinin manevi iklimi içerikli bir sohbet yaptı.

 

İl Müftümüz Erhan: “İslamiyet’ten önce cahiliye zulümlerinin arttığı bir dönemde Allah (c.c.) insanları doğru yola sevk etmek ve hakka yöneltmek için Hz. Peygamberi ve Kur’an-ı Kerimi gönderdi. Kur’an-I Kerim, ayların sultanı Ramazan Ayı'nın içerisinde olan Kadir Gecesinde nazil oldu. Bu gece ilahi rahmetin, bereketin, mağfiretin, feyzin ve nurun tecelli ettiği, duaların kabul edildiği, iyiliklerin, hayırların ve hasenatların makbul olduğu bir gecedir.”

Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir. Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Yeryüzünün mükerrem varlığı olarak yaratılan insanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir.

Mübarek Kadir Gecesi için Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sure tahsis edilmiş, bu surede gecenin en güzel biçimde tasviri yapılmıştır. Kadir suresi, bizlere üç temel mesaj ile gelir: Birinci mesaj, surenin ilk ayetinde yer alan “Biz onu Kadir Gecesinde indirdik.” hükm-i şerifindedir. Yüce Rabbimiz bu gecenin kutsiyetinin doğrudan Kur’an’a bağlı olduğunu ifade buyurur. Kadir gecesi nasıl Kur’an ile değer bulmuşsa, insan da aynı şekilde özgürleşir, olgunlaşır, yücelir. Dolayısıyla Kadir gecesinde biz müminlere düşen en büyük vazife, asırlar önce dünya semasına inerek insanlığı aydınlatmaya başlayan Kur’an’ı, kalbimizin semasına yeniden indirmektir.” diye konuştu.

İl Müftümüz Erhan; “Kadir Gecenizi Tebrik Ediyor Ve bu gecenin başta cennet vatanımız olmak üzere tüm insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerinde affına vesile olmasını Cenab-I Allah’tan niyaz ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Sohbetin ardından program, müftülüğümüz personeli mevlithanlarının okuduğu Türkçe, Kürtçe Ve Arapça mevlit, ilahi Ve kasidelerle sona erdi.

Kadir Gecesi Özel Programı Batman Müftülüğümüz Ve Batman Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...