Batman Selahaddi-i Eyyubi Camii Ibadete Açıldı.

Batman Selahaddi-i Eyyubi Camii Ibadete Açıldı.

batman selahaddi-i eyyubi camii ibadete açıldı.

04 Mayıs 2021 - 10:15

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta konuşan İl Müftümüz Turgut ERHAN; "Hep beraber diz dize, omuz omuza, gönül gönüle ve kalp kalbe bu kutsal mekanın açılışında bir araya geldiğimiz için yüce Rabbimize hamd ve şükretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Ayında Kabe'nin birer şubesi olan bu kutsal mekanı açmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz" dedi.

 

Camilerin şehrin sembolü olduğunu vurgulayan  İl Müftümüz ERHAN şunları söyledi:

"Camiler insanları bir araya getiren, insanların daima bir olmasını, birlik ve bütünlük içerisinde olmasını öğütleyen dinimizin özellik ve güzelliklerini daima duyduğumuz yerlerdir. Camiler birçok güzelliğin yaşandığı ve inananların gönül gönüle ve kalp kalbe verdiği kutsal mekanlardır. Camiler bir beldenin, bir yörenin ve bir mekanın mümin ve Müslüman olmasının nişanesi adeta o yerin tapu senetleridir. Tevhit inancının bayraktarlığını yapan minareler La ilaha illallah Muhammed'un Resulullah dercesine göklere doğru açılmış birer tevhit inancının sembolleridir. Bu bakımdan şehrin sembolleri ve tapu senetleri, huzur duyma ve huzura erme, huzura varma yerleri camilerdir" diyerek Cami yapımında emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

İl Müftümüz Turgut Erhan tarafından yapılan duanın ardından, Batman Selahaddin-i Eyyubi Camii'nin açılışı gerçeklestirildi.

Kadın ve erkekler için taziye evi, Kur'an Kursu, şadırvan ve  yeşil alanın bulundugu Selahaddin-i Eyyubi Camii'nde aynı anda 3500 kişi namaz kilabilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...