Bolu’da 18 Mart şehitleri Anma Günü Ve çanakkale Deniz...

Bolu'da 18 Mart şehitleri Anma Günü Ve çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü Programları Gerçekleştirildi.

18 mart şehitleri anma günü ve çanakkale deniz zaferi'nin 107. yıl dönümü programları gerçekleştirildi.

20 Mart 2022 - 13:30

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl dönümü münasebetiyle ilk program Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Törende şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Binbaşı Ali Çınar’ın konuşmasının ardından Bolu valisi Ahmet Ümit; bu topraklar ve vatan uğruna canını hiçe saymış şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum diyerek şehitlik defterini imzaladı.

Daha sonra İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Din Görevlileri, şehitlerimizin ruhu için okunan  Kur’an-ı Kerim’in ardından, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu dua yaptı. Program Vali Ümit ve protokol üyelerinin şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakmasıyla son buldu. 

18.03.2022 tarihinde Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törene; Vali Ahmet Ümit,  Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Merdin Kışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu,  Siyasi Parti İl Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Garnizon Şehitliği’nde yapılan programın ardından Bolu İl Müftülüğü tarafından Yıldırım Beyazıt Camiinde “Şehitleri Anma Programı” yapıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’inde katıldığı ve Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği programda, Din Görevlileri tarafından öğle namazından önce Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, Mevlid-i Şerif okundu. Tekbir, salavat, kaside ve ilahiler okundu.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Çanakkale ve Çanakkale kahramanları ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Çanakkale şehitleri ve bu vatan uğrunda canlarını vermiş tüm şehitler için Din Görevlileri ve Bolu Halkı tarafından okunan hatimler için dualar edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...