Bolu’da Kadir Gecesi Yıldırım Beyazıt Camii’nde Coşkuyla...

Bolu'da Kadir Gecesi Yıldırım Beyazıt Camii’nde Coşkuyla Idrak Edildi

kadir gecesi yıldırım beyazıt camii’nde coşkuyla idrak edildi

19 Nisan 2023 - 11:05

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle, 17.04.2022 tarihinde Yıldırım Beyazıt Camii’nde İl Müftülüğümüz tarafından bir program düzenlendi.

Akşam namazından sonra İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlilerinin okumuş olduğu Kur’an-ı Kerimin, Mevlid-i Şerif, kaside ve ilahilerin ardından yatsı ezanına kadar İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Kadir Gecesi’nin Fazileti, bu gecede neler yapılmalı ve nasıl ibadet edilmesi gerektiği hakkında cemaati bilgilendirdi.

Sayın Tahiroğlu: “Kıymetli Müslümanlar! Allaha şükürler olsun bu yılda Ramazan ayına Kavuştuk. Sayılı günler ne çabuk geçti. Sağlıklı bir şekilde Kadir Gecesine ulaştık.

Bu gece özel bir gece. Bu gece Yüce kitabımız Kur’anın yeryüzüne inmeye başladığı bir gecedir. Bu geceyi kaza namazı kılarak, dua ve tevbe ederek kısacası ibadetle geçirmeliyiz. Bu gece şu ana kadar geçmiş günlerimizin muhasebesini yapmalıyız. Rabbimize günahlardan kurtulmamız için tevbe ederek değerlendirmeliyiz.

Yüce Allah namaz, oruç, zekat, fitre gibi ibadetlerimizi , aynı zamanda okumuş olduğunuz Kur’an-ı Kerim ve hatimlerimizi kabul eylesin. Bizleri ve tüm insanlığı sağlık ve sıhhat içerisinde sevdiklerinizle beraber bayrama ulaşmayı nasip eylesin” dedi.

Bolu halkının çok yoğun ilgi gösterdiği ve caminin dışında da bulunan cemaatin katıldığı programda, İl Müftümüz Sayın Tahiroğlu, vaazının sonunda, Din Görevlileri ve Bolu Halkı tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı.

Yatsı ve teravih namazı kılındıktan sonra tesbih namazı Yıldırım Beyazıt Camii görevlileri tarafından cemaatle kılındı. Ardından Sakal-ı Şerif cemaatin ziyaretine açıldı. Vatandaşların duygusal anlar yaşadığı ve göz yaşları içinde ziyaret ettikleri görülen program salavat ve tekbirlerle sona erdi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Antalya'da Engelli Koordinatörlüğü’den Farkındalık Programı.
Antalya'da Engelli Koordinatörlüğü’den Farkındalık Programı.
Balikesir'da Balıkesirli Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
Balikesir'da Balıkesirli Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı