Cankiri’da Engelsiz Yaşam Projesi

Cankiri'da Engelsiz Yaşam Projesi

engelsiz yaşam projesi

05 Aralık 2023 - 11:45

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” günü vesilesiyle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Kolları Çankırı Şubesi ve İl Müftülüğü birlikte Engelsiz Yaşam Projesi kapsamında program düzenledi.

2 Aralık 2023 Cumartesi günü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde TDV Kadın Kolları Çankırı Şubesi ve İl Müftülüğü’nün birlikte düzenlediği program, Engelli Koordinatörü Sadettin Ersoy’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Mehmet Şahin konuşmasında: “Cenab-ı Hak göklerde ve yerde yarattığı varlıkları insanın hizmetine sunmuştur. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de bizleri korku, açlık, mallardan, canlardan eksilme ile imtihan edeceğini bildiriyor. Her insan engelli adayıdır. Hepimiz Allah’a aitiz. Allah mülkünde dilediği gibi tasarrufta bulunur. Sabırla, mücadele ile sorunları aşmak mümkündür. Müftülük olarak işitme engellilere ve hafif zihinsel engellilere Kur’an kursu açtık.  Hz. Peygamber’in engelli sahabelere görev vermek suretiyle onları toplum içerisinde tutarak, yalnızlığa bırakmadığını biliyoruz.  Bugün de engelli kardeşlerimize kurslar açarak onların yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Program, İl Vaizi Hüseyin Yazıcı’nın, “İslam’ın Engellilere Bakışı” konulu sunumu ve Muazzez Ser-ved Amaratoğlu Ortaokulu Müdürü Çelebi Çağlayan’ın “Engelli Ailelerde Psikolojik Sağlamlık” konulu sunumu ile devam etti.

Programa Müftü Yardımcısı Osman Akkaya, engelli derneği yöneticileri, engelli aileleri ve din görevlileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.