Cankiri’da Kutsal Topraklara Hacı Adaylarımızı Uğurladık

Cankiri'da Kutsal Topraklara Hacı Adaylarımızı Uğurladık

kutsal topraklara hacı adaylarımızı uğurladık

01 Haziran 2023 - 11:45

Yıllardır hasretle kutlu yolcuğun çıkmasını bekleyen, Rahman’ın misafirleri hacı adaylarımızdan 188 kişilik ilk kafileyi 30 Mayıs 2023 Perşembe günü 12.00’da Çankırı Şehirlerarası Terminali’nden uğurladık.

Ahmet Yesevi Camii Müezzin Kayyımı Nihat Demirel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftümüz Mehmet Şahin yaptığı konuşmasında:“ Hayatınızın en önemli yolculuğunu yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Güzel bir yolculuğa başlıyorsunuz. Cenab-ı Hak ayeti kerimesinde buyuruyor ki, “Hac ibadetinde günaha sapmak ve tartışıp çekişmek yoktur…” (Bakara, 2/197) Efendimiz (s.a.s.) de buyuruyor ki: “Kim Allah için hacceder de (Allah’ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, (kul hakkı hariç) annesinden doğduğu günkü gibi (günahlarından arınmış olarak hacdan) döner.” (Buhârî, Hac, 4; Müslim, Hac, 438; Nesâî, Menâsikü’l-hac, 4) Sizler ülkemizi temsil edeceksiniz. Haccınızı en güzel şekilde yapacaksınız inşaallah.  Rabbimiz hacı adaylarımızın yapacakları tavaflarını, saylarını, dualarını, ibadetlerini kabul eylesin. Rabbimiz bu yolculuğunuzu gidişiyle dönüşüyle, kazasız, belasız, kedersiz eylesin. Salimen gitmeyi, ganimen gelebilmeyi Rabbimiz bütün hacı adayı kardeşlerimize nasip eylesin. Rabbimiz haccınızı mebrur ve makbul eylesin. Bizden mukaddes topraklara selam götürün. Bizleri de dualarınızda unutmayın. Allah’a emanet olun.” dedi.

Duygu yoğunluğunun yaşandığı program, İl Müftüsü Mehmet Şahin’in yaptığı dua ile son buldu. Hacı adaylarımız telbiye, tekbirle uğurlandı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret