çankırı Il Müftülüğü Bünyesinde çakü Islami Ilimler...

çankırı Il Müftülüğü Bünyesinde çakü Islami Ilimler Fakültesi öğrencilerine Arapça Dersleri Devam Ediyor

çankırı il müftülüğü bünyesinde çakü islami ilimler fakültesi öğrencilerine arapça dersleri devam ediyor

16 Mart 2024 - 11:45

Çankırı İl Müftülüğü bünyesinde Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) İslâmî İlimler Fakültesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik İl Vaizi Halil İbrahim Tekin tarafından başlatılan Arapça dersleri bir yıla yakın bir süredir devam etmektedir.

Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen derslerde nahiv ve sarf ilimlerinin yanı sıra modern metin okumalarına da yer verilmektedir. Gramer derslerinde klasik ve modern usûlün mezcedildiği bir yöntem takip edilmektedir. Modern metin okumaları derslerinde ise basitten zora doğru kurlar halinde okuma parçaları işlenmektedir.

İl Vaizi Tekin, İlahiyat ve İslâmî İlimler Fakültelerinde okuyan öğrenciler için Arap dilinin son derece önemli olduğunu vurgulamış ve şunları ifade etmiştir: “İslam kültür geleneğimizde kaleme alınan eserleri okuyup doğru bir şekilde anlayabilmenin öncelikli şartlarından biri Arap dilini usûlüne uygun bir biçimde öğrenmektir. Gramer dersleri bu düşünceye hizmet etmektedir. Diğer taraftan, yapısı gereği dil, devamlı surette gelişim kaydedebilmektedir. Bu bağlamda güncel metinlerin anlaşılabilmesi açısından modern metin okumaları dersleri de büyük önem taşımaktadır.”

Derslere katılım sağlayan öğrenciler böyle bir hizmet verildiği için başta ders öğreticisi olmak üzere Çankırı İl Müftülüğü’ne teşekkürlerini ifade ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri