Cankiri’da Din Görevlilerimiz Talim Ve Tashih-i Huruf Hizmet Içi...

Cankiri'da Din Görevlilerimiz Talim Ve Tashih-i Huruf Hizmet Içi Eğitim Kursunu Başarıyla Tamamladılar

din görevlilerimiz talim ve tashih-i huruf hizmet içi eğitim kursunu başarıyla tamamladılar

08 Mart 2024 - 11:45

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Din görevlilerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir adım olan Talim ve Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursu, başarıyla tamamlandı. 11 Aralık 2023 ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurs, Diyanet Gençlik Merkezi'nde düzenlendi.

Kursta, Kur'an-ı Kerim'in usulüne uygun okunması ve tecvid kurallarının doğru bir şekilde öğretilmesi ön plandaydı. Ayrıca, değişen ve gelişen şartlara uyum sağlayabilmek adına din görevlilerinin kendilerini yenilemelerine ve geliştirmelerine katkıda bulunuldu.

Programa, öğretici olarak İl Müftüsü Mehmet Şahin, İl Müftü Yardımcısı Osman Akkaya, Yapraklı İlçe Müftüsü Enes Kaya, Çankırı Karatekin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yahya Arslan ve İmam-Hatip Hüsnü Gürlü gibi alanlarında deneyimli isimler katıldı.

Kursun sona ermesi dolayısıyla düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Mehmet Şahin, kursiyerlere hitaben, " Aldığınız bu eğitimle hem Kur'an-ı Kerim'i daha doğru bir şekilde okuma ve öğretme becerilerinizi artırmış oldunuz hem de mesleki gelişiminize katkı sağladınız. Bu vesileyle görevinizde başarılar diler, Ramazan ayınızı tebrik ederim.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri