Denizli’de Aşık: Ulaşılmadık Genç Bırakmayacağız

Denizli'de Aşık: Ulaşılmadık Genç Bırakmayacağız

aşık: ulaşılmadık genç bırakmayacağız

24 Aralık 2019 - 12:06

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen 37. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda Diyanet Haber’e konuk olan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, müftülük olarak gençliğe yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti.

Aşık, “Gençliğe yönelik çalışmalarımız kapsamında hayırsever bir vatandaşımız tek başına 167 öğrencimize müftülüğümüz aracılığıyla burs veriyor. Bu öğrencilerimizden 57’si ilahiyat fakültesinden ve TDV öğrenci evlerinde kalıyor. Yine muhtelif yurt ve evlerde kalan 110 olmak üzere toplam 167 öğrenciye aynı hayırsever vatandaşımız burs veriyor.” dedi.

Aşık, yine aynı hayırsever vatandaşın 2 senedir, Denizli’de faaliyet gösteren müftülüğe bağlı 12 hafızlık yatılı Kur’an Kurslarındaki yıllık iaşesinin tamamını karşıladığını ve işlerinin iyi gittiği sürece ömür boyu yapacağını ifade ettiğini söyledi.

Müftü Aşık, “Bu sene yarı yıl tatilinde umreye göndermek üzere 81 kişilik iki öğrenci grubu oluşturduk. Aynı hayırsever vatandaşımız bu gruplarda ilahiyat son sınıf öğrencilerinden en başarılı 15 kişiyi yarı yıl tatilinde umreye gönderecek. Bu itibarla kendisine Diyanet Haber aracılığıyla birdefa daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkanlığın Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlediği öğrenciler arası umre yarışmasına da değinenen Aşık, “Her ilden başkanlığımız bir kız bir erkek öğrencimizi umreye gönderirken biz bu sayıyı kendi imkanlarımızla geçen senenin üzerine çıkarmaya gayret ediyoruz. Geçen yıl toplam 31 öğrenci göndermiştik, bu yıl ise bugün itibarıyla 21 kişiye ulaştık.” dedi.

Aşık, son 3 yıldır ramazan ayı içerisinde, organize sanayi başkanı ve cami derneği marifetiyle gençlere yönelik üniversite müştemilatı ve cami altında her akşam 1500 ila 2000 kişilik iftar verdiklerini söyledi.

Aşık, gençlik çalışmalarının Denizli’nin ilçelerinde de devam ettiğini dile getirerek, “İlçe müftülüklerimizin gençlik koordinatörleri gözetiminde her bir liseye bir erkek bir bayan okul temsilcisi görevlendirdik. Ramazan ayında yatılı liselerimizin bahçelerinde sadece İmam Hatip değil bütün liselerimizi bir araya getirerek iftarlar veriyoruz.” dedi.

Müftü Aşık, “Gençler Değerleriyle Buluşuyor” temalı bir projemiz var.  İki  senedir meslek liselerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde her ay bir vaizimiz konferans veriyor ve kitap dağıtıyoruz. Milli eğitimden bununla ilgili çok güzel dönüşler oluyor.” dedi.

Diyanet Haber'le ilgili görüşlerini de ifade eden Aşık, “Diyanet Haber’in kurulması teşkilatımız adına çok isabet oldu. Elhamdülillah güzel çalışıyor, haberleri günü birlik giriyorsunuz ve ben sıkı takip ediyorum. Kurumumuzun yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarından bütün gelişmeleri Diyanet Haber sitemiz en doğru şekilde yansıtıyor. Bu manada başta Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş ve teşkilatımız yöneticilerine büyük bir boşluğu doldurdukları için teşekkür ediyorum. Ayrıca Diyanet Haber ailesine de özverili çalışmaları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Personelimiz Diyanet Haber’in kurulmasından çok mutlu, kurumumuzun haberlerini başka bir yerden değil direkt kaynağından öğreniyoruz diyorlar. Bu site büyük bir boşluğu doldurdu.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyanet Haber

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri