Denizli’de özel Insanlara özel Program

Denizli'de özel Insanlara özel Program

özel insanlara özel program

30 Ekim 2019 - 12:06

Denizli İl Müftülüğü İl Engelliler Koordinatörlüğü’nün engelli vatandaşlara yönelik bir program geçekleştirdi.

Pamukkale Müftülüğü’ne bağlı Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde gerçekleştirilen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Cengiz Oruç, sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri, müftülük personeli ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan’ın engelli vatandaşları selamlamasının akabinde görme engelli din görevlisi İsmail Egeli’nin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile program başladı.

Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil yaptığı konuşmada, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik Kur’an kurslarımızda eğitimlerimiz devam etmektedir. Siz gibi özel insanların katıldığı bu kurslarımızda işaret dili ve braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim eğitimi ve temel dini bilgiler eğitimi verilmektedir. Sizleri de bu kurslarımızda görmek bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.” dedi.

İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık ise, “Hz. Peygamber, insanların sahip oldukları engelleri,onların bazı alanlarda güçleri nispetinde verebilecekleri hizmetin önünde bir engel olarak görmemiştir. Resûl-i Ekrem, çeşitli seferlere/savaşlara giderken Medine’de Abdullah b.Ümmü Mektûm'a tam on üç (13) defa vekalet bırakmıştı. Engellilere çeşitli kademelerde görev ve sorumluluk veren Rahmet Elçisi, bir ayağı aksayan genç dostu Muâz b. Cebel'i ehil görmüş veYemen'e zekât memuru ve kadı sıfatıyla göndermişti. Hz. Peygamber'in, görme engelli sahâbîlerin gerek cemaate devam etmelerini ısrarla istemesinde gerekse onları görevlendirmesinde onların toplumdan tecrit edilmemelerini sağlama arzusu yatmaktaydı.  Ehil ve yeterli oldukları alanlarda yeteneklerini toplum yararına kullanarak, emek verip gayret gösteren üretici bireyler olmaları,onların ideallerini ve kişiliklerini gerçekleştirmede büyük öneme sahipti. Nitekim günümüzde de, pek çok engelli kardeşimizin arzu ettiği şey budur.” şeklinde konuştu.

Program engelli öğrencilerin okuduğu şiir, ilahi ve işaret dili sunumlarıyla devam etti.

Büyük beğeni ile izlenen program, engelli vatandaşlara yapılan ikram ile sona erdi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri