Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Karslı, çankırı’da...

Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Karslı, çankırı’da Hafızlık öğrencileriyle Buluştu

diyanet işleri başkan yardımcısı karslı, çankırı’da hafızlık öğrencileriyle buluştu

24 Şubat 2024 - 11:45

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Çankırı’da hafızlık öğrencileriyle bir araya geldi.

İlimiz Cemaleddin Ferruh Kur’an kursu konferans salonunda gerçekleştirilen programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Çankırı’da hafızlık eğitimi verilen kurslardaki hafızlık öğrencileriyle buluştu.

Program kapsamında Hafızlık öğrencilerine hitap eden Prof. Dr. Karslı “Hafızın hedefinde ilahiyat ve dini ilimler olmalı, bu alanda kendini yetiştirmeli, farklı kulvarlarda hafızlığını zayi etmemelidir. Hafızlık rütbesi bütün rütbelerin üstündedir. Hafızlık bir insana bahşedilen en güzel nimettir. Hafızlık insana özgüven ve Allah ile beraber olma bilinci kazandırır. Hafızlık, insanı her bakımdan hem yükseltir, hem yüceltir hem de kötülüklerden uzak tutar. Hafız olan insan haset etmez, kalbini ve gönlünü çirkin işlerden uzak tutar. Nefsinize, heva ve hevesinize uyarsanız size bahşedilen güzel hasletleri kaybedersiniz. Hafızın beyni Allah kelamıyla doludur. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi. Sadece lafzın değil mananın da hafızı olmalısınız. Kur’an’ın hedeflediği hayat tarzı bunu gerektirir. Arapçayı öğrenmeli, bol bol edebi eserler okumalısınız. Kaleminizin güçlü olması, edebi eserleri okumanıza bağlıdır. Mehmet Akif’i okuyun, Sezai Karakoç’u okuyun. Sorumluluğunuzu yüklenerek yola çıkın. Hedefiniz kolay bir iş, bol para kazanmak olmasın. Sizleri, geleceği imar edecek nesiller olarak görmek istiyoruz.” şeklinde hafız adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Programda İl Müftüsü Mehmet Şahin, “Hafızlara yaptığı çok önemli ve kıymetli tavsiyelerinden dolayı Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı’ya çok teşekkür ediyorum. ”dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi