Diyanet Işleri Başkanı Erbaş Bursa’da 2. Murad Hanı Anma...

Diyanet Işleri Başkanı Erbaş Bursa’da 2. Murad Hanı Anma Etkinliklerine Katıldı

diyanet işleri başkanı erbaş bursa’da 2. murad hanı anma etkinliklerine katıldı

05 Şubat 2021 - 11:25

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa’da düzenlenen Sultan II. Murad Hân anma etkinliklerine katıldı.

İstanbul’u fethederek yeni bir çağ başlatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın babası ve Osmanlı padişahlarının altıncısı olan Sultan 2. Murad, vefatının 570. Yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla Muradiye Külliyesi’ndeki kabri başında dualarla anıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Sultan 2. Murad'ın kabri başında ettiği duanın ardından katılımcılar anma etkinliğinin yapıldığı Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi'ne geçti.

Hakikatin ve adaletin egemenliği için büyük bir mücadele verdi.

Erbaş burada yaptığı konuşmasında “Sultan 2. Murad Han’ı anlamak için öncelikle onun mensubu olduğu İslam’ın evrensel değerlerini, hayat anlayışını ve cihan mefkûresini iyi anlamak gerekir.” dedi. Osmanlı Cihan Devletinin yaklaşık yedi yüz yıl, üç kıtada tevhidin, adaletin ve merhametin temsilcisi olduğunu söyleyen Erbaş, “Sultan 2. Murad Han da 30 yıl süren hükümdarlığı boyunca hakkın, hakikatin ve adaletin egemenliği için büyük bir mücadele veren önemli bir şahsiyettir” ifadelerini kullandı.

“Birliğimizi ve bağımsızlığımızı, tehdit eden tehlikelere karşı uyanık olmalıyız”

Sultan 2. Murad Han’ın en büyük eserinin kendisi gibi Peygamber sevdasıyla yetiştirdiği Fatih Sultan Mehmed Han olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, şunları söyledi: 

“Sultan 2. Murad Han’ı anlamak için öncelikle onun mensubu olduğu İslam’ın evrensel değerlerini, hayat anlayışını ve cihan mefkûresini iyi anlamak gerekir. Bugün bizlere düşen en temel görev, medeniyetimizin bu mümtaz şahsiyetlerini gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmaktır. Onların bize miras olarak bıraktıkları bu cennet vatanımızı ilelebet İslam yurdu olarak muhafaza etmektir. Birliğimizi, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi tehdit eden her türlü tehlikeye karşı uyanık olmak ve bütün zorlukları elbirliği ile aşmaya çalışmaktır. Bu vesileyle başta Sultan 2. Murad Han olmak üzere “îlâ-i kelimetullah” adına kanlarıyla, mallarıyla, canlarıyla mücadele vermiş bütün ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa İl Müftüsü İzani Turan, bazı milletvekilleri ile diğer davetlilerin hazır bulunduğu programın ardından katılımcılara helva ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da