Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Samsun’da Din...

Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Samsun’da Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi.

diyanet işleri başkanı prof. dr. ali erbaş, samsun’da din görevlileriyle bir araya geldi.

03 Mart 2024 - 19:05

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Samsun’da din görevlileriyle bir araya geldi 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Erbaş, din görevlilerinin İslam’a ve milletimize hizmet etmekle görevli olduğunu belirterek, “İnsanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için koşturuyoruz. Biz bu koşuşu insanları uyandırmak, hem Rabbimizin bize verdiği bir görev doğrultusunda hem de teşkilat kanunumuzun bize verdiği görev doğrultusunda yapıyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde 4-6 yaş Kur’an kursu sayısının her geçen gün daha da arttığına işaret eden Başkan Erbaş, “4-6 yaş kurslarımızda şu anda 250 bine yakın çocuğumuz var. Bu yeterli değil, birkaç milyon potansiyelimiz var ve ona ulaşmamız lazım.” şeklinde konuştu.  

“Ezanını, bayrağını seven gençler yetiştirelim istiyoruz”

Çocukların ve gençlerin karakter oluşumlarında din görevlilerinin emeğinin olması gerektiğini söyleyen Başkan Erbaş, “İstiyoruz ki vatanını seven, milletini seven gençlerden oluşan bir toplumumuz olsun. Ezanını, bayrağını seven gençler yetiştirelim, derdimiz bu.” dedi.

Başkan Erbaş, dünya tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Yeryüzündeki katliamlara bakın, Gazze’ye, Filistin’e bakın görürsünüz. Dünyanın gözü önünde eğer masumlar, bebekler, çocuklar, kadınlar öldürülüyorsa dünya buna rıza gösteriyor demektir. Nasıl anlayacağız bunu? Eğer dünya buna rıza göstermese şimdiye kadar orada katliamlar durdurulamaz mıydı? Hatırlayın bir balina karaya vurmuştu da dünya ayağa kalkmıştı. Ey insanlık sizin gözünüzde Gazze’de, Filistin’de bombalar altında can veren binlerce çocuğun, bebeğin, kadının, masumun bir balina kadar değeri yok mu? Ey insanlık neredesin? İşte dünya bu kadar kötülüğün içerisine batmış bir durumda.”

“Sorunları İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz”

İnsanların büyük kısmı kendini huzur ve güven içinde görmediğini, geleceğe umutla bakamadığını kaydeden Başkan Erbaş, “İster bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun, yaşanan bütün sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz. Başka çözüm yolu yok.” diye konuştu.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ile Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra, Canik ilçesindeki Pınarbaşı Yatılı Kız Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek, burada hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri