Diyanet Işleri Başkanlığı’ndan Kayseri’ye Teşekkür...

Diyanet Işleri Başkanlığı’ndan Kayseri’ye Teşekkür Ziyareti

diyanet işleri başkanlığı’ndan kayseri’ye teşekkür ziyareti

22 Şubat 2023 - 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kayseri İl Müftülüğüne ziyarette bulunarak asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Kayseri’nin yapmış olduğu çalışmalar ve yardımlar ile ilgili takdir ve teşekkürlerini iletti.

Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş koordinesinde, İlçe müftülerinin de katılımı ile İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz katıldı.

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından, Kayseri’nin çok hızlı bir şekilde organize olarak depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a ulaşılması, depremzede vatandaşlarımıza yönelik maddi ve manevi hizmet noktasında en hızlı ve etkili çabanın gösterilmesi, yaraların sarılması adına çok büyük özveri ile gece gündüz demeden çalışılmasından dolayı, İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve ekibine teşekkür edildi.

Toplantıda konuşan Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük bir felaketi milletçe yaşadık. Şunu çok net görmüş olduk: İnsanlarımız bütün imkanlarını seferber etti. Kumbarasında biriktirdiği paraları bağışlayan yavrularımızdan, evindeki sobayı gönderen annelerimiz ve ninelerimize, cebindeki son kuruşu paylaşan kardeşlerimize kadar, bir çok güzel örnek var. Çok büyük bir milletiz. Bu noktada Kayseri’miz de önemli bir rol üstlendi. Merkez üssüne en yakın il olması ve diğer deprem bölgelerine de lokasyon olarak yakında olması sebebiyle, hayırsever insanların yardımları müftülerimizin koordinesinde din görevlilerimizin rehberliğinde deprem bölgelerine ulaştırılmış oldu. Bugün biz de Kayseri’ye gelerek hem Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’nin çalışmalarını gözlemleme imkanımız oldu. Hem de destek veren katkı sağlayan tüm müftülerimize teşekkür etme imkanı bulduk. Yaramız büyük ama dayanışma ile yardımlaşma ile bu yaraları el birliği ile sarabilecek büyük bir milletin ve devletin fertleriyiz. Bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz inşallah.’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ise yaptığı değerlendirmede: “Sürecin ilk başından beri, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak büyük bir rol üstlendik. Depremin ilk gününden itibaren hocalarımız alana çıktılar. Her türlü olumsuzluğa rağmen dur durak bilmeden, depremden etkilenen illerimizde seferberlik ilan edilmiş gibi var güçleri ile çalıştılar. Hamdolsun devlet millet el ele. Bu yaraları hep birlikte saracağız. Bu süreçte çok etkili ve verimli çalışan Kayseri’ye özellikle teşekkür etmek için geldik. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş da yaptığı açıklamada; “Depremin ilk anından itibaren tüm personelimizle koordineli bir şekilde bölgeye ulaştık. Deprem bölgesine maddi ve manevi yardımların yanında psikolojik destek de veriyoruz. İnşallah hep birlikte bu sıkıntılı günleri aşacağız. İlimize ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan değerlendirme ve istişare toplantısının ardından Kayseri İl Müftüsü Akkuş nezaretinde Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz tarafından, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kadın Kolları’nın hizmet binasına giderek burada oluşturulan hayır çarşısı ve yardım atölyeleri incelendi. Mantı açan gönüllülere, terzi atölyesinde deprem bölgesine gönderilmek üzere kıyafet diken TDV çalışan ve gönüllülerine çok teşekkür eden Sayın Genel Müdürlerimiz, yapılan diğer hizmetler ve faaliyetler hakkında da bilgiler aldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...