Diyanet Işleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire...

Diyanet Işleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı Tarafından Batman Müftülüğüne Bağlı Kur’an Kursu öğreticilerine Yönelik 'çocuk Ihmal Ve Istismarı” Semineri Düzenlendi.

diyanet işleri başkanlığı yaygın din eğitimi daire başkanlığı tarafından batman müftülüğüne bağlı kur’an kursu öğreticilerine yönelik 'çocuk ihmal ve istismarı” semineri düzenlendi.

03 Aralık 2021 - 10:15

Diyanet İşleri Başkanlığı toplumun birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve toplumsal problemlerin çözümünde etkin rol oynamak amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında Yaygın Din eğitimi Daire Başkanlığı tarafından "Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi Eğitimi" konulu seminer Batman Kültürü Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda Kur'an kursu öğreticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Yaygın Din eğitimi Daire başkanlığında görevli personel tarafından , Kur'an kursu öğreticilerine yönelik tek oturumda yapılan seminerde; çocuk ihmali ve istismarı kavramları; sebep ve sonuçları ve çözüm önerileri detaylı olarak ele alındı. Çocukların ihmalinin ve istismarının sağlık, eğitim, giyinme, barınma, ilgi, sevgi, temel bakımları gibi ihtiyaçları ile bilişsel, psikolojik, fizyolojik açıdan gelişimlerinin ebeveynleri veya bakımından sorumlu kişi/kurumlar tarafından karşılanmamasından kaynaklandığı ifade edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...