Diyanet sube müdürü murakıp uzman şef sözlü sınav tarihleri...

Diyanet sube müdürü murakıp uzman şef sözlü sınav tarihleri acıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca taşra teşkilatında münhal bulunan şube müdürü, din hizmetleri uzmanı ve şef kadroları için Görevde Yükselme Sınavı 

18 Haziran 2020 - 11:29

Diyanet İşleri Başkanlığınca taşra teşkilatında münhal bulunan şube müdürü, din hizmetleri uzmanı ve şef kadroları için Görevde Yükselme Sınavı ile vaiz ve murakıp kadroları için kurum içi naklen atama yapmak amacıyla, 2 Kasım 2019 tarihinde; Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere 7 merkezde yazılı sınav gerçekleştirilmişti.

Söz konusu sınavın ikinci aşaması olan mülakatlar, tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle öngörülen takvim içerisinde yapılamadı.

Normalleşme süreciyle birlikte adı geçen sınava yönelik çalışmalarına hız veren Diyanet İşleri Başkanlığı, yazılı sınavda başarılı olup sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara yönelik hazırlıklarını tamamladı.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın ikinci aşaması olan sözlü sınavlara dair bir duyuru yayınladı.

Yapılan duyuruda;

2019 Yılı Görevde Yükselme Sınavı (Şube müdürü, din hizmetleri uzmanı, şef) ile Vaizlik giriş ve Murakıplık sınavının yazılı aşaması Anadolu Üniversitesi tarafından 02.11.2019 tarihinde gerçekleştirilmiş ve yazılı sınav sonuçları 28.11.2019 tarihinde açıklanmıştır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan (Covid-19) virüs salgını sebebiyle söz konusu sınavların sözlü aşaması planlanan zamanda gerçekleştirilememiş, ülkelerdeki normalleşme sürecinin yeniden başlamasıyla anılan sınavların yapılabileceği tarihlere ilişkin takvim revize edilmiştir. Ancak salgının tüm hayatı olumsuz şekilde etkileyecek yeni bir seyir izlemesi halinde alınacak yeni tedbirler doğrultusunda sınav süreçleri ile ilgili adaylar ayrıca bilgilendirilecektir.

 

Bununla birlikte sınavlara yurt dışından katılacak adayların belirtilen sınav tarihinde ve sınav merkezinde olacak şekilde, başta ülkemiz olmak üzere bulundukları ülkelerin salgına karşı almış olduğu bütün tedbirleri göz önünde bulundurup gerekli hazırlıkları yaparak sınava katılmaları önem arz etmektedir.

 

Sınavın yazılı aşamasında başarılı olarak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, “Sınav Giriş Belgesi”nihttps://dibbys.diyanet.gov.tr adresinden alabileceklerdir. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı/kimlik kartı, pasaport) biri ve sınav giriş belgesi ile birlikte saat 09:00’da sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde hazır bulunacaklardır.

 

İlgililere duyurulur. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hatay'da Belen Issume Camii Deprem Sonrası Tadilat Ve Genişletme çalışması Tamamlanarak Kılınan Ilk Cuma Namazı Ile Dualarla Ibadete Açıldı.
Hatay'da Belen Issume Camii Deprem Sonrası Tadilat Ve Genişletme...
Isparta'da Gülkent Anadolu Lisesi öğrencilerinden Doğu Türkistan’a Yardım
Isparta'da Gülkent Anadolu Lisesi öğrencilerinden Doğu...