Diyarbakır’da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası”...

Diyarbakır’da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Konferansı

diyarbakır’da “camiler ve din görevlileri haftası” konferansı

05 Ekim 2021 - 12:15

Diyarbakır’da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” Konferansı

 

Diyarbakır İl Müftülüğü, “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle tüm din görevlilerine konferans düzenledi.

 

Konferans Ulu Cami İmam-Hatibi Hidayet Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim başlarken, ardından Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın açış konuşmasıyla devam etti. Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Baz’ın  konuşmadı olduğu konferansa Diyarbakır’da görev yapan tüm personel katılım sağladı.

 

Müftü Karabayır “Tüm Din Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferans’a katılımınız için tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Allah (cc) muvaffak eylesin. Konferansımıza bizleri kırmayıp davetimize icabet eden Prof. Dr. İbrahim Baz hocamıza çok teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık. Allah (cc) razı olsun.” Dedi.

 

Prof. Dr. Baz ise “Kıymetli hocalarımızla böylesi bir konferansta buluşmak elbette benim için çok güzel bir duygu. Her birimizin vazifemizle ilgili çok anılarımız var. Bu anılarımız ile tecrübe kazanıyoruz. Tecrübelerimizle hayatımızı şekillendiriyoruz.”

 

“Doğu ve Güneydoğu İlahi Aşk’ın Şehridir.”

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baz, konuşmasının devamında ise “Bölgemiz Mem u Zin’in şehridir. Buralar İlahi Aşk’ın şehridir. Maneviyatın zirvede olduğu bir bölge de yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilip, ona göre hizmet etmemiz gerekiyor. Rabbim bizleri muvaffak eylesin.” Dedi.

 

Konferans sonrası “Cami ve Din Görevlisi Haftası” münasebetiyle yapılan Ezan Güzel Okuma Yarışması, Kur’an-ı Kerim Yarışması, Hafızlık ve Hutbe Yarışmalarında dereceye giren din görevlilerine hediye takdimi yapılırken, din görevlilerine teşvik ödülleri verildi.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı