Diyarbakır’da Camilerde Dualar Yükseldi

Diyarbakır’da Camilerde Dualar Yükseldi

diyarbakır’da camilerde dualar yükseldi

07 Ağustos 2021 - 12:15

Diyarbakır’da Camilerde Dualar Yükseldi

 

Diyarbakir’daki tüm camilerde sel felâketleri, orman yangınları ve çeşitli doğa olaylarında zarar gören vatandaşlara dualar edildi.

 

Diyarbakır Ulu Camii’nde Cuma Namazı öncesi duayı Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır yaptı. Dua öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetini Ulu Cami Müezzin-Kayyım’ı Ömer Kılıç ile İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut yaptı.

 

Diyarbakır Müftüsü şu duada bulundu: “Ya Rabbi! Salgınla, yangınla, sel ve heyelanla ağır bir imtihandayız. Merhamet ve şefkatinle acılarımızı dindir Ya Rabbi! Rahmet yüklü bulutlarınla yangınlarımızı söndür Ya Rabbi! Bu çetin günlerde rahmet ve inayetine her zamankinden daha çok muhtaç kullarına, bütün mahlukatına yardımını gönder Ya Rabbi! Ormanlarda yaşamasını takdir ettiğin milyonlarca dilsiz canlılar hürmetine, diri diri yanmaktan onları kurtarmak için bol yağmurlarını gönder Allah’ım! Sen her şeye kâdirsin; gücümüzü artır, sabrımızı artır, cesaretimizi artır, imkanlarımızı artır, rüzgarını durdur Allah’ım! Yangınları söndürme mücadelesinde devletimizi, milletimizi, görevleri başında amansızca mücadele eden kardeşlerimizi muvaffak eyle Allah’ım!.”dedi.

 

Cuma namazına gelen cami cemaati İl Müftüsü Karabayır’ın yaptığı duaya Amin diyerek eşlik etti. Ardından Cuma namazının kılınmasıyla program sonra erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı