Diyarbakir’da Gençler Tarihi Mekânları Keşfediyor

Diyarbakir'da Gençler Tarihi Mekânları Keşfediyor

gençler tarihi mekânları keşfediyor

12 Haziran 2021 - 12:15

Diyarbakır İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü gençlere yönelik olarak Diyarbakır da bulunan tarihi mekânlara gezi düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan gezi Diyarbakır Tarihi ile ilgili araştırmalara imza atan Araştırmacı-Yazar Abdulaziz Yatkın’ın rehberliğin de gerçekleşirken, çok sayıda genç katılım sağladı. Geziye 27 Şehit sahabinin medfun bulunduğu Hz. Süleyman Camiinden başlandı, Ulu Cami, On Gözlü Köprü, Nebi Cami, Hasanpaşa Hanı ve daha bir çok yere ziyaretler düzenleyen gençlerin memnun oldukları gözlendi.

Araştırmacı-Yazar YATKIN “Yapılan bu gezi çok anlamlı. Çünkü Diyarbakır da yaşayan gençler memleketlerinin tarihi tam anlamıyla keşfedemiyorlar belki de imkân bulamıyorlar. Bu vesile ile Diyarbakır’ın tarihi ve manevi atmosferini teneffüs etmiş oluyorlar. Geziyi düzenleyen İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da gençler adına yapılan özellikle Diyarbakır’ın tarihini ve önemli bir kent olduğunu gençlere anlatmak için her daim hazırım.” İfadelerinde bulundu.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yusuf Yoldaş “Geziyi düzenlememiz de maddi ve manevi emeği geçen başta İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır ve il müftülüğünde çalışan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Amacımız gençlere Diyarbakır’ın tarihini, tarihi mekanları ziyaret ederek göstermek ve bu şekilde gençlerimizin bilgi sahibi olabilmelerini sağlamaktır. Bundan sonra inşallah bu gibi etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Bizlere rehberlik hizmetinde bulunan Abdulaziz Yatkın hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim için zaman ayırdı. Allah razı olsun.”

Yapılan ikram ile gezi sona erdi...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.