Erzincan’da "Ailenin Korunması Ve Aile Içi şiddetin...

Erzincan'da "Ailenin Korunması Ve Aile Içi şiddetin önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" Paneli yapıldı

“ailenin korunması ve aile içi şiddetin önlenmesinde toplumsal farkındalığın sağlanması” paneli

01 Temmuz 2019 - 09:12 - Güncelleme: 01 Temmuz 2019 - 09:14

“Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” Paneli

27.06.2019 tarihinde Erzincan Müftülüğü’nce “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” konulu panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in yaptığı panele Diyanet İşleri Başkanlığı vaizlerinden Nurullah Karakaş ve Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Sosyal Çalışmacı Mervenur Yılmaz panelist olarak katıldılar.

İlimiz Boyacılar camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk’ün tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda İl Müftümüz kısa bir açılış konuşması ile birlikte paneli yönetti.

“Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” sunumuyla, sinevizyon eşliğinde davetlilere hitap eden Sosyal Çalışmacı Mervenur Yılmaz şiddeti; “fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik bütün yönleriyle ele alırken, sebep ve sonuçları” üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra Nurullah Karakaş sinevizyon sunumu eşliğinde konuşmasını yaptı.

“Aile İçi Şiddetle Mücadele Konusunda Dinî Referanslar” başlığı altında, “şiddetin sebeplerinden olan cahiliye kavramını, şiddetin ancak merhametle önlenebileceğini, farkındalik bilincini, olumsuz zihin kalıplarıyla mücadele etmek gerekliliğini” anlatan Karakaş, “değer algısı, konum karmaşası gibi etkenler, mülkiyet iddiası, yanlış namus telâkkisi ve bunlardan kaynaklanan sebep ve sonuçlar” üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Çağlayan Aydın, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, bazı daire amirleri, ilçe müftüleri, basın mensupları, müftülük personeli ve bir kısım vatandaşlar katıldılar.

Panelin tamamlanmasının ardından, “Ramazan ve İnfak” temasıyla ilimizdeki ortaokullar arası yapılan Resim ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri