Erzincan’da Bayram Namazı Bütün Camilerde Coşkuyla Eda Edildi

Erzincan'da Bayram Namazı Bütün Camilerde Coşkuyla Eda Edildi

bayram namazı bütün camilerde coşkuyla eda edildi

15 Ağustos 2019 - 13:02

Bayram Namazı Bütün Camilerde Coşkuyla Eda Edildi

İlimizin bütün camiilerinde olduğu gibi Cami-i Kebir (Yenişehir Camii)’nde de camiyi dolduran müslümanlar, huzur ve huşû içerisinde bayram namazlarını eda ettiler.

Merkezi sistem vaazıyla ilimizin tüm camiilerindeki cemaate seslenen müftümüz Mehmet Emin Çetin;

“Biz Müslümanlar için bayramlar imanı, ibadeti ve tarihi, mü’minleri sevinç atmosferinde buluşturan ve bu sevinci istikbâle taşıyan önemli zaman dilimleridir. Bayramlarımız her yıl Muhammed ümmeti olma bilincimizi güçlendiren, millet olma irademizi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir.

Bayramların dindeki yerini ve değerini sadece kutsal metinlerde değil, meydana getirdikleri medeniyetlerin canlı dinamiklerinde aramak gerekir. Din dilinde Kurban ve Kurban Bayramının yüksek dini ve manevi değeri “Şeâir” kavramıyla ifade edilmiştir. Şeâir: Müslüman olma ve Müslüman kalma bilincimizi, şuurumuzu diri tutan simgesel ve sembolik değeri yüksek ibadet ve davranış demektir. Kur’an-ı Kerimde “Her kim Allah’ın nişânelerine (simgelerine) saygı gösterirse bu, kalblerin takvasındandır.” buyurulmuştur. (Hac  22/3 2 )” diyerek bayramın ve kurbanın bütün mü’minler için bir  barış, fedâkârlık, sevgi, sadâkat ve paylaşmanın ve sîlesi olduğunu söyledi.

Bayram namazının kılınışının ardından camide bayramlaşma gerçekleştirildi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret