Erzincan’da Fatih Meslekî Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mevlid-i...

Erzincan'da Fatih Meslekî Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mevlid-i Nebi Konferansı

fatih meslekî ve teknik anadolu lisesi'nde mevlid-i nebi konferansı

27 Kasım 2019 - 13:02

26.11.2019

İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin, Fatih Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nin daveti üzerine gittiği bir programda öğrenci ve öğretmenlerine yönelik bir konferans verdi.

Programa, makam ziyareti ile başlayan müftümüz ÇETİN daha sonra Mevlid-i Nebî Haftası etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Aile” teması üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasını;

“Aile; bir sığınak, muhkem bir kaledir. Dünyanın kirinden, kargaşasından, debdebesinden uzakta kendimizle baş başa kalabileceğimiz mekânımızdır. Aile; toplumun temel taşı, nüvesi, çekirdeğidir. Toplumun selameti, esenliği, sıhhati, güçlü oluşu; aile yapısının sağlamlığına bağlıdır. Aile; huzuru, sevgiyi, dayanışmayı, karşılıksız muhabbeti ve bağlılığı temsil eder. Aile; mekteptir, en etkili eğitim merkezidir. Orada öğrenmeye başlar çocuk, hayatı, sevgiyi, paylaşmayı, erdemi, var oluş amacını... Elbette çocuğun bu yüce değerleri öğrenebilmesi, ebeveynin bu değerleri özümsemesine bağlıdır. Aksi durumda ailelerin müspet değerlerle donanması ve yeni kuşaklara bu değerleri aktarmaları mümkün değildir. Yüce Allah (c.c.) Kur’an’da; “Ey iman edenler! Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız yoldan sapan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O zaman Allah size yaptıklarınızı haber verecektir.” (Maide, 5/105) buyurur.
Evvela sorumluluk taşıyan Müslüman anne baba veya diğer yetişkinler olarak kendimiz ıslah olmalı, kendimizi düzeltmeliyiz. Düzgün, istikametli,muhsin olmayan; başkalarına örnek olamaz ve yön veremez. Samimi, içten, tutarlı, dindar, aynı zamanda şefkatli ve fedakâr bir ebeveyn olmanın önemi büyüktür.” diyerek sürdürdü.

Fatih Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik yapılan Mevlid-i Nebi Yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinin ardından program sonunda katılımcılara Mevlid-i Nebi anısına bastırılan kitaplardan hediyeler takdim edildi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri