Erzincan’da “mevlana’yı Anlamak” Konulu Konferans...

Erzincan'da “mevlana’yı Anlamak” Konulu Konferans Düzenlendi

“mevlana’yı anlamak” konulu konferans düzenlendi

13 Aralık 2019 - 13:02

“Mevlana’yı Anlamak” Konulu Konferans Düzenlendi

Kredi ve Yurtlar Kurumu Pir Muhammed Bahaeddin Erkek Öğrenci Yurdunda Mevlana'yı Anlamak konulu konferans düzenlendi.

Programın öncesinde, Müftülük İlahi Ekibi, ilahi ve kasideleriyle programa destek verdiler.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin 746. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle bir konferans veren İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin, sinevizyon sunumu eşliğinde gençlere bazı hatırlatma ve tavsiyelerde bulundu. Gençlerin bu vesile ile Mevlânâ Hz.lerini doğru anlamaları gerektiğini, sahih kaynaklardan yararlanmak suretiyle onun yaşantısını iyi öğrenmelerinin lüzûmunu, bu vesile ile yeni Mevlânâ’ların, Şems’lerin yetişmesi için gayret göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Mevlana’nın yolunun Kur’an’ın ve Hazreti Peygamber’in yolu olduğunu, kendisi de zaten ’Ben yaşadığım sürece Kur’an’ın kölesiyim, Muhammed Mustafa’nın yolunun tozuyum. Kim benden bunun dışında bir şey naklederse, ben o sözden de o sözü söyleyenden de berîyim, şikâyetçiyim’ dediğini anlattı. “Dolayısıyla Hazreti Mevlana, Kur’an’ın dışında bir şey söylememiş ve yapmamıştır" diyerek sözlerini tamamladı.

Pîr-i Sâmi Yurdunda gerçekleşen programa İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, KYK Yurt Müdürü Rıza Tuğrul Karagöz, KYK Manevi Rehberleri ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri