Erzincan’da Vekâlet Yoluyla Kurban Tanıtım Toplantısı...

Erzincan'da Vekâlet Yoluyla Kurban Tanıtım Toplantısı Yapıldı

vekâlet yoluyla kurban tanıtım toplantısı yapıldı

02 Temmuz 2020 - 13:00

Vekâlet Yoluyla Kurban Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İlimiz personeli ile  “2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı’’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın  (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı’’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Müftülüğümüz Konferans Salonunda -pandemi kuralları da göz önünde bulundurularak- düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıya İl Müftü Vekili Mehmet Süsün Başkanlığında müftülüğümüz personeli katıldı.

Toplantıda açış konuşması yapan İl Müftü Vekili Mehmet Süsün: “Diyanet işleri Başkanlığımız riyasetinde dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım etme imkânımız var. Hasbi bir şekilde çalışarak vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna hep birlikte destek vermeliyiz. Bu konuda sizlerin elinizden gelen gayretin daha fazlasını göstereceğinize olan inancım tamdır. Erzincan’ımız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da kurban bağışı konusunda inşallah zirvede olacaktır. Biz kendimize ait iradeyi ortaya koyarak destek vermeliyiz. Elimizi taşın altına koyarak eksiklerimizi gidererek din hizmetlerine katkı sağlamalıyız. Allah yapacağınız hizmetlerden dolayı hepinizden razı olsun. Niyetimiz iyi olduğu sürece akıbetimiz hayır olacaktır’’ dedi.

Toplantıda ayrıca ilimizin bazı merkezi noktalarında “Vekâlet Yoluyla Kurban Kampanyası” için bağış stantları açılacağı ifade edildi.

Yaz Kur’an Kurslarının başlamasıyla da online (çevrimiçi) olarak yürütülen hizmetlerden, Diyanet TV aracılığıyla yapılan kurs programlarına dair çeşitli açıklamalara da yer veren Müftü Vekilimiz Süsün, cami hizmetleri, cemaat ilişkileri, cemaatle namaz gibi Covid-19 salgın hastalık sürecinde farklı uygulamalara tabi olan görevler konusunda personele çeşitli bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

Günün öğleden sonraki bir saatinde ise, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Yılmaz tarafından aynı toplantı ve gündem maddeleri, Kur’an Kursları Öğreticileri olan bayan personel için gerçekleştirildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri