Erzurum’da Umre Semineri Düzenlendi

Erzurum'da Umre Semineri Düzenlendi

umre semineri düzenlendi

20 Ekim 2022 - 13:10

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminer düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler, 81 il müftülüğü koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Erzurum İl Müftülüğü tarafından umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminer düzenlendi.

Vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla düzenlenen seminerlerde umreye gideceklere genel ve idari konularla ilgili bilgi verildi.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ile Ana Hatlarıyla Umre Menasiki" konularında umrecileri bilgilendirdi.

Umrenin önemi ve fazileti konusuna vurgu yapan Müftü Yıldırım, "Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart, Allah rızası olmalıdır. Sabır ve sebat ederek, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmaktır. Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul etsin.” dedi.

Seminerde, İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, "Umrenin hikmeti, umre İbadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci ve temel bilgiler" konularında umrecilere bilgiler verdi.

Seminere İl Müftü Yardımcısı Zeki Kaya, Çat İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, İdari Mali İşler Şube Müdürü Muhammet Vural, umreci ve yakınları katıldı.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret