Eskisehir’de "deprem Anı, çök-kapan-tutun Ve Tahliye...

Eskisehir'de "deprem Anı, çök-kapan-tutun Ve Tahliye Tatbikatı" Düzenlendi

"deprem anı, çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatı" düzenlendi

04 Kasım 2022 - 13:20

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AFAD Başkanı Yunus Sezer'in de canlı yayınlarla katıldığı tatbikat, ilimizde Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar, İl müftü yardımcıları,şube müdürleri ve müftülük personelinin katılımıyla Eskişehir İl Müftülüğü Hizmet Binasında gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Merkez ve Taşra teşkilatlarının tüm birimlerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği ‘’Deprem Anı,Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı’’ Eskişehir İl Müftülüğü, Dini İhtisas Merkezi, İlçe Müftülükleri, Kur’an kursları ve Eskişehir il müftülüğe bağlı tüm birimlerde başarıyla gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Bekir Gerek tatbikat sonunda yaptığı konuşmada ‘’İlimiz geneli 270 Kur’an kursunun yanı sıra 4-6 yaş Kur’an kursları dahil 5 bin 500 öğrenci ile Dini İhtisas merkezimiz ve 15 müftülüğümüzle birlikte 200 personelimiz bu tatbikata katıldı. Tatbikat gayet başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu tatbikatlar böyle durumlarla karşılaştığımızda soğukkanlılığımızı korumamızı ve o anda neler yapacağımızı bize hatırlatan güzel örnekler. Başta sayın Valimiz olmak üzere,eğitim anlamında bize yardımcı olan AFAD müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum.’’ dedi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin