Fahriler daha önce neden kadroya alındı şimdide alınacak mı?...

Fahriler daha önce neden kadroya alındı şimdide alınacak mı? işte cevabı

Diyanet daha önce fahri ve vekilleri neden kadroya aldı işte cevabı.

03 Şubat 2020 - 20:06

3.Gerek bazı Sendikaların gerekse yine bazı sosyal medya aracılığıyla Fahrilerin kadroya alınacağı hakkında binlerce haber yapılamktadır. Bu konunun aslı var mıdır? Yoksa bile FAHRİ görev yapan arkadaşlarımızın gerek SSK PİRİM GÜN SAYILARINDA ve MAAŞLARINDA bir iyileştirme yapılabilir mi?

CEVAP: Bu konuda size vereceğimiz cevap nettir. Hayır, onların kadroya alınması gibi bir durum söz konusu dahi değildir. Evet, bu konuda çokca sendikaların talebi bize gelmekte bizlerde her defasında onlara olumsuz olduğunu iletmekteyiz. Öncesinde DİYANETİMİZİN Fahrileri kadroya alınması gibi bir şey yapılmıştı. Ama bu yine yapılacağı anlamına gelmez. Çünkü öncesinde onlar kadroya alınırken İlahiyat alanında olsun İHL alanında olsun bizim ihtiyacımız çok fazlaydı ama mezun olan kişi sayısı azdı. Bize direk onları o zaman kadroya aldık. Şuana bakın talebimiz az ama mezun çokca fazla, şuan onları kadroya almak mezun olan diğer adaylar şunu demeyecekler mi? Ben sınavlardan yüksek not almak için çalıştım bundan dolayı da fahri görev almadım. Şimdi ben fahri görev almadım diye kadroya alınmıyorum. Ama fahri görev yapan alınıyor. Deme hakkına sahip olacak ve mağduriyetler çok fazla olacak. Üstelik bu zaman eğitim kalitesi artarken şimdi daha yüksek eğitimlilerin düzeyi fazla iken, fahri hocaları kadroya almak olmaz. Biz bunun neden olmayacağını işte bu ve bunun gibi açıklamalar ile iletiyoruz. Fahrilerin SSK GÜN SAYISI ve MAAŞLARINA gelince, evet onların düzelmesi için çalışmamız var. En azından SSK günleri tam yatsın ve en düşük asgari maaş seviyesinde maaşları olsun diye çalışmalarımız mevcuttur. Bu çalışmalar ne zaman biterse onlar hakkında gerekli düzeltmelerde yapılır.

DIYANET İSLERI BAŞKANLIĞI SINAVLARI İLE İLGİLİ ALİM DUYURU HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN RESME TIKLAYINIZ ÇIKAN SAYFAYI TAKİP EDEBILIRSİNİZ

YORUMLAR

  • 9 Yorum
  • 4 bli
    4 yıl önce
    4 b li sözleşmelilere kadro verin yeter artık yeter biz imamlar olarak üvey evlat müamelesi görüyoruz
  • Bir kul
    4 yıl önce
    Ne zaman gelecek tam gün sigorta ve asgari ücret?
  • Hanife özbek
    4 yıl önce
    Yıllarca emek veren bu insanlar kadroyu hakedecek vasfa haiz degil dimi ?yazık cok yazık madem öyle 7 yildir gorevdeyim yeterli değilsek neden bize bunca yildir görev verip onca ogrencilerin vebaline girdiniz vasifli elemanlarinizdan alsaydiniz ya,yok eger bizleri yeterli bulup bu goreve getirldiysek neden kadroda degiliz .bu insanlari vebali cok agir olur .önceki kadroya alınan vasifsizlarin ceremesini neden bize cektiriyorsunuz ozamanki vebali alanlar düşünsün ama suanki verilen kesin fahriler alınmayacak kararida size vebal bunu unutmayın !!! ki bizler her yil goreve bi kadrolu hocanin denetlenmediginden daha cok denetlenip mulakatlara girip elenip yuksek mulakat puanlariyla gorevlerimizi aldik KADRO BİZİM HAKKIMIZ burdan yuksek vicdan sahiplerine sesleniyoruz !!!!!
  • Fahri Öğretici
    4 yıl önce
    10 yıldır fahri olarak çalışıyoruz 10 yıl sonramı almiyacağız demek akıllara geldi.10 yıldır önlisans mezunu olarak sürekli sınavlara girerek çalışıyoruz bizden önce çalışanları 8 ay hiç sınavsız aldılar bizler sürekli kpss dhbt ve mülakatla çalışıyoruz .Biz yetersizsek o zaman niye 10 yıldır çalışıyoruz 5 yıl çalışan ücretli öğretmenlere kadro verildiler 1 gün çalışan taşeron kadro verildi bir biz mi fazlayız rabbime havale ediyoruz...
  • Efe
    4 yıl önce
    İlahiyat okuyanlar çokmu hizmet ediyor adamlar el ense yapıyor vekiller fahriler yoğun çaba ve sıkıntı içerisinde görev yapıyorlar onca insanın vebali var sizin üzerinizde diyanet gibi bir kurum da bu hakkaniyetli birşey mi o zaman öncedende almasaydı madem ki vekiller yetersiz de merkez camilerde bile görev veriyorsunuz dediklerinizle yaptığınız uyuşmuyor ama ALLAH herşeye kadir elhamdülillah.
  • İsimsiz
    4 yıl önce
    Yillarca fahrilik yapmış yetişmiş önlisans hafızlar var bunları almayıp dışardan tecrübesiz adsy almak çok yanlış öncelik işini severek az bir ücretle sabırla çalışan fahrilere verilmelidir kadroya alınınca daha verimli olacaktır
  • isimsiz
    4 yıl önce
    Osinava bizde girdik ama dayı olmadıgıe için kazanamadık
  • İsim yok
    4 yıl önce
    O dediğiniz eğitimli insanlara sorun bakalım hangi köyde nasıl şartlarda çalışmak istiyor. Hiç birinin bu düşünce de olduğunu düşünmüyorum. Kimse direk kadro istemez ama bı sinirlama getirilmeli adil olmaktan bahseden diyanet bu konuda çok yanlış yapıyor. lisans yada önlisans kendini geliştiren insanı değerlendirmeniz gerekiyor.
  • Vekil imam
    4 yıl önce
    Önceden aldıklarınızın içinde millet vekili akrabası veya diyanet işlerinde ki memurların akrabası varmıştır o yüzden kadro vermişlerdir mahşerde hesablaşacağız ALLAHIN İZNİYLE
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hatay'da Belen Issume Camii Deprem Sonrası Tadilat Ve Genişletme çalışması Tamamlanarak Kılınan Ilk Cuma Namazı Ile Dualarla Ibadete Açıldı.
Hatay'da Belen Issume Camii Deprem Sonrası Tadilat Ve Genişletme...
Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman şubesinden Bin Kişilik 'iyilik Sofrası'
Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman şubesinden Bin Kişilik...