Gaziantep’de Ahlakın Kesişme Noktası "istikamet"

Gaziantep'de Ahlakın Kesişme Noktası "istikamet"

ahlakın kesişme noktası "istikamet"

04 Mart 2024 - 13:30

Diyanet Gençlik Merkezimizde "Gençlik Söyleşileri"nin bu haftaki konuğu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus DEMİR oldu.

İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, " Bugün yine bir gençlik söyleşisinde önemli bir konuğu ağırlıyoruz, gençlere emek veren, gençlerin dünyasında özel bir yeri olan kıymetli Rektörümüzü misafir ediyoruz. Bugün ki söyleşimizin konusu da Kuranın temel kavramlarından biri olan İstikamet. İstikamet , ahlaki tutarlılıktır, inanç eylem birlikteliğidir ve en önemlisi doğruluk ve sadakatte istikrardır.

Hidayet yoluna girmek, imanı kuşanmak, salih amelle buluşmak kadar kısacık ömür yolculuğunda her dem, zikzaklar çizmeden dosdoğru olmak istikamet sahibi bir mümine yakışan bir meziyettir. Cenab ı Hak bu anlamda her birimize inancıyla, ibadetiyle, ahlakıyla ideal bir mü'min olarak bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Değerli hocamıza ve katılımlarınız sebebiyle siz kıymetli gençlerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Prof. Dr. Şehmus DEMİR, "Öncü ve model olan bu muhteşem eserin, Diyanet Gençlik Merkezininin gazi şehrimize kazandırılmasını son derece önemli kıymetli buluyorum. Dizayn ve hizmet kalitesi ile gençlerin uğrak mekanı olacağını düşünüyorum" dedi.

Hocamızın "İstikamet" konusunu ele aldığı, gençlerin yoğun katılım gösterdiği program, soru cevap ve akabinde hocamızın hediye kitaplarını imzalaması ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri