Gaziantep’de Aile Ve Dini Rehbelik Bürosu Tarafından Primemall...

Gaziantep'de Aile Ve Dini Rehbelik Bürosu Tarafından Primemall Avm'de "çevreye Yararlı Geri Dönüşüme Duyarlı Ol" Temalı Sergi Ve Etkinlik Düzenlendi.

aile ve dini rehbelik bürosu tarafından primemall avm'de "çevreye yararlı geri dönüşüme duyarlı ol" temalı sergi ve etkinlik düzenlendi.

25 Haziran 2019 - 13:32

“Sıfır Atık Sıfır İsraf” projesi kapsamında toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Prime Mall AVM’de “Çevreye Yararlı Geri Dönüşüme Duyarlı Ol” temalı sergi ve etkinlik düzenlendi. Sergi açılışı Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül ve Eşi Gülden hanımefendi ile İl Müftüsü Ahmet Çelik ve eşi Semiha Çelik hanımefendinin katılımlarıyla gerçekleşti.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, üzerinde yaşadığımız dünyanın biz insanlara emanet edildiğini ve emanete iyi bakmak onu kollayıp gözetmek gerektiğini bu davranışın insani insanlık derecesine ulaştıran en ahlaki ve erdemli vazifelerden olduğunu belirtti. İnsanoğlu yaşamını sürdürmek için bir takım ihtiyaçlarını gidermek durumundadır fakat bu ihtiyaçlarının sonucunda dünya evine zarar vermemek gerekir dedi. Yüce Yaratıcımız ALLAH (cc) Kuran’ı Kerim’de “Allah göğü yükseltti ve dengeyi koydu. Sakın dengeyi bozmayın..!”(Rahman 7/8) buyurduğunu ve bundan hareketle evrendeki bu düzene riayet edip dengeyi bozmamak yüce kitabımız tarafından biz insanoğluna öğütlendiğini vurguladı.

Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın ise bu çalışmayla İslam dininin, israf, çevre ahlakı, çevre sorumluluğu gibi değerlere önem verdiğini anlatıp insanların bu konuda üzerine düşen vazifeleri yapması hususunda toplumsal bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini özellikle alışveriş merkezlerinde ki kalabalık kesimin ve üniversitedeki gençlerimizin israf ve atık konusunda daha bilinçli davranmalarına katkıda bulunmak gayesiyle bu sergiyi açtıklarını belirtti. Bundan sonraki aşamada yurtlarda ve Yatılı Kur’an Kurslarında eğitim alan gençlerimize atık malzemelerinden yapılmış örnek çalışmaları üretmelerine yardımcı olacak atölye çalışmalarına katılmalarını sağlayarak geri dönüşüm ile ilgili bir farkındalık oluşturmayı planladıklarını ifade etti.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret