Gaziantep’de Gazi şehrimizin öğrencileri Umreye Hazırlanıyor

Gaziantep'de Gazi şehrimizin öğrencileri Umreye Hazırlanıyor

gazi şehrimizin öğrencileri umreye hazırlanıyor

15 Ocak 2024 - 13:30

Gaziantep Valiliği koordinesinde Gaziantep İl Müftülüğü, Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında gerçekleştirilen proje kapsamında Şahinbey İlçesi’nde öğrenim gören lise öğrencilerine “Yitik Cennet – Sezai Karakoç” kitabı dağıtılarak bu kitaptan yapılan sınav sonucu dereceye giren 161 öğrenci umre ile ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla yarıyıl tatilinde umreye gidecek öğrencilere yönelik Gaziantep Müftülüğü konferans salonunda umre yolcuları eğitim programı düzenlendi.

Programa, İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, Şahinbey Müftüsü Mehmet ARSLANER, Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Cemal GÜLİSTAN, kafilede görev alacak din görevlileri, öğretmenler, belediye personeli ile öğrenci ve velileri katılım sağladı.

Seminerlerde bir konuşma yapan ve yarışma sonucu dereceye giren öğrencileri tebrik ederek sözlerine başlayan İl Müftüsü Hazırlar; umre yolculuğunun bir gönül yolculuğu olduğunu, bu genç yaşta umreye gitmenin herkese nasip olmadığını, bu ibadetin aynı zamanda bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini, öğrencilerimizin bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getireceklerine inancının tam olduğunu ifade ederek, bu projede ve organizasyonda emeği geçen, başta Sn. Valimiz ve Şahinbey Belediye Başkanımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluş çalışanlarına teşekkürlerini ifade etti.

İl Müftülüğü personelinden alanında uzman görevliler tarafından, umre ibadeti ve yolculuk hazırlıkları gibi konularda yapılan sunumların ardından öğrencilerimize çanta, kitap seti, umre malzemeleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

İl Müftüsü Hazırlar, Program sonrasında Şahinbey Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Şahinbey Müftüsü ve Şahinbey Milli Eğitim Müdürü ile projenin süreci hakkında istişarelerde bulunarak emeği geçen proje paydaşlarına teşekkürlerini iletti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi