Gaziantep’de Il Müftülüğümüzden Gençlik...

Gaziantep'de Il Müftülüğümüzden Gençlik Koordinatörlüğüne Iftar

il müftülüğümüzden gençlik koordinatörlüğüne iftar

30 Mayıs 2019 - 02:22

Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik çalışmaları kapsamında Gaziantep İl Müftümüz Ahmet Çelik Hocamızın rehberliğinde, Gaziantep İl ve ilçeleri ile çevre illerden katılan farklı branşlardan hakem, antrenör ve milli sporcularımız ile gençlik koordinatörlerimiz İl Müftülüğümüz tarafından verilen iftar programında buluştu.

Programa İl Müftümüz Ahmet Çelik, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İl İlçe Şube Müdürleri ile gençlik koordinatörlerimiz katıldı.

Genç ve sporcu arkadaşlarla birlikte aynı sofrada bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren İl Müftümüz Ahmet Çelik, “Bu programa katılarak bizlerle aynı sofra etrafında buluşan gençlerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyor, programa katılan herkesten Allah razı olsun diyorum. Ecdadımız iftara katılan kişilere hitaben: 'İyi ki geldin, soframızda bulundun ve senin sayende Cenab-ı Allah'tan ecir kazandım. Davetime icabet etmeseydin Cenab-ı Allah’tan sevap alamayacaktım.' diyerek aynı sofra etrafında bulunmanın memnuniyetini, paylaşmanın mutluluğunu ifade ederdi. Biz de siz değerli gençlerimize ve sporcularımıza hoş geldiniz, diyorum aynı sofrayı paylaşmanın sevincinden dolayı Cenab-ı Allah'a şükrediyorum." dedi.

Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri olduğunu söyleyen Müftü Çelik, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde yer alır. Bundan dolayı ecdadımız ramazan ayı için "on bir ayın sultanı" nitelemesinde bulunarak diğer aylardan üstün olduğunu beyan etmiştir. Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olmasının yanı sıra gönül sofrasında buluşturarak katkı sunan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Program hediye takdiminin ardından davetlilere iftar yemeği verilmesiyle sona erdi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri