Gaziantep’de Imam Hatip Lisesi öğrencilerine Yönelik...

Gaziantep'de Imam Hatip Lisesi öğrencilerine Yönelik "çağrısı çağını Kuracak Bir Gençlik" Konulu Konferans

imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik "çağrısı çağını kuracak bir gençlik" konulu konferans

21 Aralık 2022 - 13:30

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) işbirliğiyle "Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik" adlı konferans gerçekleştirildi. Müftülük Konferans salonunda düzenlenen programa Yazar Yusuf KAPLAN konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR bir gönül insanını, derdi, çilesi olan, gönüllerde imanın, ilmin, irfanın ateşini tutuşturmak için diyar diyar gezen çok özel bir insan muhterem hocamızı ve göz aydınlığımız umudumuz olan gençleri güzide mekanda misafir etmenin bahtiyarlığını yaşadığını ifade etti. Konuşmasında insanlığın büyük bir krizden geçtiğini ve bir yol arayışında olduğumuzu, özellikle gençlerimizin önüne farklı bir dünya, farklı idealler ve arkasından gidecek farklı örnekler ortaya konulmaya çalışıldığını buna karşı bizim medeniyet kodlarımızın referanslarımızın olduğunu birileri bizi kendi dünyasına, kendi değerlerine davet ettiğinde bizim o referanslara yönelmemizin ehemmiyetini vurguladı.

Araştırmacı-Yazar Yusuf Kaplan yaptığı konuşmada “Bizim içinde yaşadığımız çağa bir çağrımız var mı? Çağrı, çağını kuramıyorsa ya çağrı sakat ya da çağrının bağlılarında sorun var diyerek; Sorular çok önemlidir, yanlış soru mu soruyoruz? Evet, yanlış soru soruyoruz, yanlış soruların doğru cevabı olmaz. İki asırdır yanlış başlangıçlar mı yapıyoruz? Evet, yanlış başlangıçların doğru sonucu olmaz. Sürekli, aynı sorunları yaşıyoruz bu yüzden. Kangrene dönüşüyor ve inanılmaz bir şekilde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor bu ülkenin çocukları. Dünya bizi bekliyor, tarih bizi bekliyor. Tarih bu toplumu bekliyor. Allah insana üç meleke lütfetti. Akıl, kalp ve ruh. Akılla bilirsin, kalple bulursun, ruhla olursun. Tarihte biz bu üçünü de kullanarak yükseldik. Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaket başına ne geldiğini bilmemesidir. Daha kötüsü de bilemediğini bilememesidir. Ve en kötüsü de nedir biliyor musunuz? Kültürel inkara dönüşmesidir. Bütün inkar girişimleri intiharla sonuçlanıyor’’ ifadelerini kullandı. Yusuf KAPLAN öğrencilerin sorularını cevapladığı konferansta aynı zamanda Türk Medeniyet Tarihi ile İslam Medeniyet tarihi hakkında merak edilenlere de yanıt verdi.

Konferansa İl Müftü Yardımcıları Dr. Ramazan YILDIRIM, Hayriye Yüsra AYDIN, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İDİN, Oğuzeli İlçe Müftüsü Nihat KOÇ, TDV KAGEM Müdürü Fazilet KILIÇ, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu