Gaziantep’de Maaşını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş

Gaziantep'de Maaşını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş

maaşını paylaş, kardeşinle yakınlaş

31 Mart 2020 - 13:30

“Maaşını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” Yardım Kampanyası

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel bir sorun haline gelen yeni tip koronavirüse karşı dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir mücadele verildiği malumdur. Devletimiz bütün kurumlarıyla bu zorlu sürecin en az zararla atlatılması için yoğun çaba göstermekte, milletimiz de bu sıkıntılı dönemin zorluklarına karşı birlik ve bütünlük içerisinde mücadele etmektedir.  
Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği halinde, virüsün ortaya çıktığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızın bu zor dönemi atlatabilmesi için her kademedeki personeli ile milletimizin yanındadır. Bu süreçte, virüsten korunmak için alınan tedbirlerin uygulanması konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, yaşlı vatandaşlarımızın durumunun takip edilerek onlara yardımcı olunması konularında Başkanlığımız personeli aktif olarak görev almaktadır.
İçinden geçtiğimiz bu sıkıntılı dönemde; ekonomik faaliyetlerin olumsuz etkilendiği, işletmeler ve işyerlerinin çalışamaz duruma geldiği, iş imkanlarının azalması ve insanların işlerine gidememesi gibi durumların ortaya çıkabileceği, bu nedenle ülke olarak maddi ve manevi anlamda zor bir süreçten geçtiğimiz açıktır.
Her geçen gün şartların ağırlaştığı bu dönemde, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygusunun canlandırılması amacıyla, çalışamayacak olan veya mağdur durumda kalan vatandaşlarımıza bir nebze olsun destek olabilmek ve bu küresel sıkıntıya karşı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer almak amacıyla, Başkanlığımızca bütün personelimize yönelik olarak, 2020 yılı Nisan ayından itibaren “Maaşını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temalı yardım kampanyası başlatılmıştır.
Söz konusu kampanyaya ilişkin usul ve esaslar aşağıda belirtilmiştir:
1. İl ve İlçe Müftülüklerimiz tarafından bu kampanya Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi adına yürütülecektir.
2. İl ve İlçe Müftülüklerimiz, Diyanet Vakfı şubesi adına bu kampanyaya özel banka hesabı açacak, bu hesap bilgileri personelimize bildirilecek ve personelimiz tarafından gönderilecek bağışlar bu hesaplarda toplanacaktır.
3. Her kademede görev yapan personelimiz, gönüllülük esasına göre, 2020 yılı Nisan ayından itibaren her ay (bu zor süreç sona erinceye kadar) kendi maaşından bir miktar parayı bu amaçla açılan hesaplara göndererek kampanyaya destek olacaktır. Hesaplarda biriken para, öncelikle mahallinde din görevlileri tarafından tespit edilecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, yine din görevlilerimiz marifetiyle ulaştırılacaktır.
4. Başta Müftülerimiz olmak üzere bütün personelimizin bu kampanyaya bizzat katılarak destek olacağına olan inancımız tamdır. Her zaman milletimizi iyiliğe ve hayra davet eden personelimiz, bu hayırlı faaliyete öncülük ederek zor zamanda milletimizin yanında olduğunu gösterecektir.
5. İl ve İlçe Müftülüklerimiz, Nisan ayından itibaren her ayın sonunda kampanyaya yapılan bağışlar ve bu bağışların harcanmasına ilişkin bilgileri icmal ederek Başkanlığımıza gönderecektir.
Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret