Gaziantep’de Müftülüğümüzde Suriyelilere Yönelik Hizmetlerle...

Gaziantep'de Müftülüğümüzde Suriyelilere Yönelik Hizmetlerle Ilgili Toplantı

müftülüğümüzde suriyelilere yönelik hizmetlerle ilgili toplantı

04 Nisan 2019 - 13:32

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden arındırılan bölgelerde ve Gaziantep İl Sınırı içerisinde sunulan Dini ve Eğitim hizmetlerini yürüten görevliler ile istişari toplantı yapmak ve hizmetleri yerinde gözlemlemek amacıyla 1-2 Nisan günlerinde İl Müftülüğümüz seminer salonunda toplantı yapıldı.

01 Nisan Pazartesi günü toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar BEKİROĞLU, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram DEMİRTAŞ,  Eğitim Uzmanı Semahat ÖZGENÇ, İl Müftümüz Ahmet ÇELİK, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri katıldı.

Suriyeli sığınmacılara yönelik sunulan Dini ve Eğitim hizmetleri konusunda İl Müftü Yardımcısı Mehmet GÜNEŞ ve KAGEM Müdürü Fazilet KILIÇ, “İl içi hizmetleri”, Karkamış İlçe Müftüsü M. Zeki SERDAROĞLU ve Vaiz Sıtkı TAŞ “Sınır Ötesi (Cerablus, El Bab, kabbasin ve Bzaa)”, konularında sunumlar yaptılar.

02 Nisan Salı günü toplantıya Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram DEMİRTAŞ, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri ve Gaziantep te bulunan Suriye’li Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Suriyeli kanaat önderleri katıldı.

Dini ve eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye gelmesi için yapılacak olan çalışmalar, proje ve programlar görüşüldü. Toplantının sonunda katılımcıların teklif ve önerileri alındı

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret