Gençler Kars’ın Tarihi Ve Manevi Mekânlarını Tanıyor

Gençler Kars'ın Tarihi Ve Manevi Mekânlarını Tanıyor

gençler kars'ın tarihi ve manevi mekânlarını tanıyor

17 Aralık 2023 - 16:55

Gençler Kars'ın Tarihi Ve Manevi Mekânlarını Tanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Kars İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü gençlere yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Kars’ta Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) yurtlarında kalan kız öğrencilere yönelik Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizleri ve İl Gençlik Koordinatörleri, şehrin manevi ve kültürel değerlerini tanıtmaya yönelik geziler düzenlemeye devam ediyor.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve İl Gençlik Koordinatörlerinin rehberliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrenciler tarihi camiler hakkında bilgi alarak şehrin manevi değerlerini tanıma fırsatı buldular.

Bu kapsamda Evliya Camiinde öğrencilerle bir araya gelen İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri ve İl Gençlik Koordinatörleri Evliya Cami başta olmak üzere, Kümbet Camii, Ulu Cami, Bedesten Bölgesi ve Sultan Alparslan Külliye Camiini öğrencilerle beraber gezdiler. Gençlerimize serhat şehrimiz Kars'ın tarih ve kültürünü tanıtmak ve şehrin manevi mimarlarından olan Ebu’l-Hasan Harakani’nin hayatını daha iyi anlamaları sağlamak amacıyla Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) yurtlarında kalan kız öğrencilerine yönelik bu tanıtım gezileri gerçekleştirilmektedir.

Program, öğrencilere Külliye binası sohbethane bölümünde " Vazgeçilmez Davamız Kudüs"  sunumunun akabinde Kitap-Kahve bölümünde yapılan ikram ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Il Müftüsü Faruk Gürbüz Karaman Anadolu Imam-hatip Lisesi Müdürü Mustafa özer'i Ziyaret Etti
Il Müftüsü Faruk Gürbüz Karaman Anadolu Imam-hatip Lisesi...
Kars'ta Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş...
Kars'ta Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş...