Hatay’da şehitlerimize Vefa Miraç Kandili’nde 33 Hatim Ve Dua...

Hatay'da şehitlerimize Vefa Miraç Kandili’nde 33 Hatim Ve Dua Ile Buluştuk

şehitlerimize vefa miraç kandili’nde 33 hatim ve dua ile buluştuk

28 Şubat 2022 - 16:42

Recep ayının 27. Gecesi olarak bilinen Miraç Kandili münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından başta Habibi Neccar Camii olmak üzere tüm camilerimizde kandil özel programları düzenlendi.

27 Şubat 2022 Pazar günü Habib-i Neccar Camii’nde düzenlenen ana program, Yatsı namazı öncesinde İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili’nin vaazıyla başladı.

İl Müftümüz Bilgili, miraç hadisesini Kur’an-ı Kerimden ve Peygamber Efendimizin hadislerinden verdiği örnekler ile anlatarak başladığı vaazında Rabbimizle buluşma ve aracısız konuşma olan namazın üzerinde durdu.

Mescid-i Aksa'nın ve etrafı mübarek kılınan toprakların tarihteki ve günümüzdeki değerine ve önemine dikkat çektiği vaazının sonunda “27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’nin İdlib kentindeki saldırıda şehit olan 33 Şehidimizi de Rahmetle yâd ediyoruz” dedi.
 
Yatsı Namazının akabinde, okunan salavatlar ve Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından Miraç Kandili programı şehitler kervanına katılan 33 kahraman askerimiz ve tüm şehitlerimiz için okunan  hatimlerin duası Antakya İlçe Müftüsü Hacı Kahraman tarafından yapıldı.
 
Tayfur Sökmen kız öğrenci yurdunda Miraç Kandili proğramı yapıldı
 
İlimiz merkezinde bulunan Tayfur Sökmen kız öğrenci yurdunda İl Müftü Yardımcımız Nazife Sağlamoğlu’nun katılımıyla Miraç Kandili proğramı icra edildi.
 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve İlahilerin söylendiği program, İl Müftü Yardımcısı Sağlamoğlu’nun sohbetinin ardından dua ile sona erdi.

Ayrıca; Miraç Kandili, İlimiz genelindeki camilerde de çeşitli programlar düzenlenerek idrak edildi.

 

Haber27.2.2022


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...