Isparta’da Berat Kandili özel Programı çoşkuyla Kutlandı

Isparta'da Berat Kandili özel Programı çoşkuyla Kutlandı

berat kandili özel programı çoşkuyla kutlandı

28 Mart 2021 - 14:55

Ramazan ayının müjdecisi Berat Gecesi münasebetiyle Isparta Ulu Camii’de Kandil Özel Programı düzenlendi.

27 Mart 2021 Cumartesi günü akşam ve yatsı namazı arasında icra edilen kandil özel programı İl Müftüsü Bayram Şahin’in Berat Gecesinin önemine vurgu yaptığı vaazla başladı. Müftü Şahin, vaazında şunları söyledi: “Üç ayların üçüncü kandil gecesi olan Berat Gecesini idrak ve ihya eden her müslüman, Allah Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerim’deki; ‘De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir’ müjdesinin farkına varmalı, Sevgili Peygamberimiz’in (s.a.s.); ‘Allah Teâlâ Hazretleri, Şaban’ın yarısı gecesinde dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı affeder’ hadis-i şerifinde beyan edildiği şekilde günahları affedilen kişilerin arasına girmeye çalışmalı, özüne dönmeli, tevbe istiğfar etmeli, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.”

Isparta Müftülüğü sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda, Ulu Camii ve diğer cami görevlileri Kur’an-ı Kerim, mevlid-i şerif, kaside ve ilahiler okudu. Gece münasebetiyle okunan hatimlerin ve mevlid-i şerifin duasını ise İl Müftü yardımcısı Halil Taş yaptı.

Salgın için alınan tedbirlere riayet edilerek ve çok sayıda kadın/erkek cemaatin katıldığı kandil özel programı, yatsı namazını kıldıran Şube Müdürü Mustafa Güner’in Bakara suresinin son ayetlerinin meali sunumuyla birlikte sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...