Kahramanmaraş’ta Ortadoğu’nun Geleceği Konuşuldu

kahramanmaraş'ta ortadoğu'nun geleceği konuşuldu

16 Ocak 2024 - 16:20

KAHRAMANMARAŞ'TA ORTADOĞU'NUN GELECEĞİ KONUŞULDU

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından "7 Ekim’le Filistin-İsrail Meselesinin Dönüşümü ve Ortadoğu’nun Geleceği" konulu program düzenlendi.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörlüğü ile Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde "7 Ekim’le Filistin-İsrail Meselesinin Dönüşümü ve Ortadoğu’nun Geleceği" konulu konferans Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkez’inde gerçekleştirildi.

Konferans Zekeriya Tanrıverdi Camii Görevlisi Bekir Büyükkurt’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Ortadoğu'nun öneminden bahsederek gençlerin yoğunluğu ve ilgisinden dolayı ebeveynlere teşekkür etti.

Sonrasında kürsüye gelen Araştırmacı, Yazar Zeliha Tuba Kor, Filistin ve İsrail savaşını ilk tarihinden itibaren sosyolojik, psikolojik, siyasi ve stratejik açıdan katılımcılara anlatarak, bilgiler sundu. İsrail’in acımasız olan savaş stratejisinin, yıllardır süre gelen insanların algısına oturmuş "Yenilmez" algısını oluşturmak amacı ile hala devam ettirdiğini dile getirdi.

Konuşma sonrasında katılımcıların sorularını cevaplayan Kor, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konferans Onikişubat İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz’un duası ile sona erdi.

Konferans sonrası "Filistin’e Destek" kermesi gerçekleştirildi.

"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da