Kahramanmaras’da Necmettin Erbakan Anadolu Imam-hatip Lisesi’nden...

Kahramanmaras'da Necmettin Erbakan Anadolu Imam-hatip Lisesi’nden Ve Maraşlı Hafızlardan Anlamlı Yardım

necmettin erbakan anadolu imam-hatip lisesi’nden ve maraşlı hafızlardan anlamlı yardım

04 Şubat 2021 - 16:20

Kahramanmaraş il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesinin öncülüğünde “Haydi Kahramanlar Diyarı Kahramanmaraş Hep Birlikte İdlib’e 46 Sıcak Yuva Kurmaya” sloganı ile başlatılan kampanyaya Kahramanmaraşlılar büyük destek veriyor.

Kampanyaya Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, öğretmenler ve velilerin destekleriyle 18.145 TL ile katkıda bulundu. Toplanan yardımı okul müdürü Hacı Ali Kulaç, meslek dersleri öğretmeni Mine Karatutlu ve bir grup öğrenci İl Müftüsü Celal Sürgeç’e makamında teslim etti. Okul Müdürü Hacı Ali Kulaç “Okulumuz olarak İdlib’teki kardeşlerimizin bu durumlarına kayıtsız kalamadık. Böyle bir hayır kapısını açan sayın İl Müftümüz Celal Sürgeç’e teşekkür ediyorum” dedi. İl Müftüsü Celal Sürgeç ise “İdlib’te oldukça zor şartlar altında yaşayan Müslümanlar için başlattıkları 46 ev kampanyasına Kahramanmaraşlıların büyük teveccüh gösterdiğini, tanesi 6000 TL’ye malolan evlerden 46 tanesini bir işadamının tek başına üstlendiğini şu anda 100 evi geçtiklerini, hedeflerinin 200 evi geçmek olduğunu” ifade etti. Yardımları makbuz karşılığında teslim alan Müftü Sürgeç gelen öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

Daha sonra aynı gün içerisinde Kahramanmaraş’ta hafızlıklarını tamamlayan “Maraşlı Hafızlar” grubu da kendi arasında topladıkları 13000 TL’yi İl Müftüsü Celal Sürgeç’e makamında teslim ettiler. Müftü Sürgeç Hafızlara teşekkür ederek, kampanyaya katılımın katlanarak arttığını toplanan bu yardımlarla İdlib’te bir Kahramanmaraş Mahallesi kurmak istediklerini ifade etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri