Karabük’te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Ilimizde...

Karabük'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Ilimizde Yoğun Bir şekilde Kutlandı.

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü ilimizde yoğun bir şekilde kutlandı.

20 Temmuz 2019 - 16:32

Bu yılda İl Müftülüğümüzce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri halkımızın teveccühü ile oldukça yoğun bir şeklide kutlandı.

12 Temmuz 2019 Cuma günü tüm camilerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızca özel olarak günün anlam ve önemine binaen hazırlanan Cuma hutbesi okundu.

14 Temmuz Pazar Günü Karabük Kent Meydanındaki Karabük Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Sayın Mahmut KAYIŞ’ın vermiş olduğu konferansta 15 Temmuz ruhu anlatılarak dünden bugüne yaşananlar hakkında bilgiler verildi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi Günü Karabük Valisi Sayın Fuat GÜREL, Karabük Milletvekilleri Sayın Cumhur ÜNAL ve Niyazi GÜNEŞ, daire amirleri ve vatandaşlarımızın katılımı ile Merkez Ulu Camiinde ve Yenişehir Camiinde Kuran Ziyafeti ve mevlid programları icra edildi.

Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla “Şehitlerimiz için Kur’an Okuyoruz” kampanyası başlatılmış olup, 207 Cami ve 85 Kur’an Kursunda toplam 300 adet Hatim okunmuştur.

15 Temmuz 2019 Pazartesi Günü Valimiz Sayın Fuat GÜREL’in başkanlığında İl Müftü Vekilimiz Sayın Yakup KANSIZOĞLU’nun katılımı ile 5000 Evler ve Öğlebeli Şehitlikleri ziyaret edilerek din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilmiştir.

Aynı gün saat 19:40’da İmam Hatip Lisesinin önünden başlayan, yoğun bir katılımın gözlendiği ve İl Müftü Vekilimiz Yakup KANSIZOĞLU’nun başkanlığında Müftülük çalışanlarının ve din görevlilerinin aileleri ile birlikte katılım sağladığı demokrasi yürüyüşünden sonra Karabük Kent Meydanında yoğun bir program gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, din görevlilerinin seslendirdiği ilahi ve kasideler ile salalar unutulmaz bir gecenin yaşanmasına sebep oldu.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri