Karabük’te Hacı Adaylarına Yönelik "hac Eğitim...

Karabük'te Hacı Adaylarına Yönelik "hac Eğitim Seminerleri" Başladı

hacı adaylarına yönelik "hac eğitim seminerleri" başladı

31 Mayıs 2022 - 16:30

HACI ADAYLARINA YÖNELİK "HAC EĞİTİM SEMİNERLERİ" BAŞLADI

       Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla İl Müftülüğümüz organizesinde "Hac Eğitim Seminerleri" başlatıldı.

      Haziran ayında yola çıkacak olan hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen seminerlerin ilki 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Yenişehir Camii’nde gerçekleştirildi.

      Seminerin açılışında konuşan İl Müftümüz Sayın Ercan Aksu, Hacı adaylarını tebrik ederek, "İki senenin ardından bu sene yarıdan daha az bir grupla Türkiye’den hacca gidilecek. Sizlere ilk olarak  sabrı tavsiye ediyorum. Sizin, hacı adaylarımıza karşı göstereceğiniz sabrınız ve samimiyetiniz en büyük azığınız olacaktır. Sabır varsa sizin için de hacı adaylarımız için de hac ibadeti kolaylaşacaktır." dedi.

       Dört gün boyunca devam edecek seminerler de ilk sunumu İl Müftümüz Ercan Aksu, "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Hikmeti"  konularında gerçekleştirdi.
 
     İl Müftümüz Sayın Aksu, sunumunun sonunda "Çıkacağınız bu kutlu yolculuğun şimdiden hayırlı olmasını, yapacağınız hac ibadetinizin makbul olmasını ve hayırla gidip hayırla gelmenizi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez Etkinliğine Katıldı.
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez...