Kayseri’de çukur Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

Kayseri'de çukur Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

çukur camii’nin temeli dualarla atıldı

31 Mayıs 2022 - 17:10

Kocasinan İlçesi Sahabiye Mahallesi’nde yapılacak olan 750 kişilik Çukur Camii’nin temel atma töreni 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü dualarla gerçekleştirildi.


Tören Kocasinan  İlçe Müftülüğü Sitesi Camii İmam Hatibi Enes Başer tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Cami yapmak hem Peygamberimiz (s.a.s.)’in sünnetidir, hem de dinimizin bir emridir. Böyle güzel bir temel atma merasimi vesilesiyle bir araya geldik. Şehirler, mahalleler ve insanlar cami merkezlidirler. İnsanlar döner dolaşırlar, neticede camiye gelirler. Şehirler ve mahalleler camilerin etrafında kurulurlar. Camiye hizmet etmek de çok büyük bir sevaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) Efendimiz Medine’ye geldiğinde orada ilk önce mescid yapmaya başladılar. Allah Teala hayır sahiplerine hayırlı, bereketli, uzun ömürler ihsan eylesin; bereketli ve bol kazançlar lütfeylesin. Vefatından dolayı temel atma merasimine iştirak edemeyen Feyzullah amcamıza Allah rahmet eylesin.”dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Bir hayırlı hizmetin temelini daha atma vesilesiyle bir araya geldik. Bu güzel haftanın başında hayırlı bir işe imza atarak başlayan siz kardeşlerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Işık ailesini talebelik yıllarımızdan beri tanırız. Elhamdülillah helalinden kazanan, helalinden harcayan, bir kaygısı olan, hakkın yolunda ve hizmetinde koşan bir ailedir. Her şehir değişik şekilde anılıyor. Kayserimiz de hayırseverleriyle anılıyor. Adeta hayırda yarışıyoruz. Cenab-ı Allah bu güzelliklerin kadrini bilenlerden eylesin. Şehrimizin, insanımızın, birbirimizin kıymetini bilelim. Bizleri bir araya getiren değerlerimizin kıymetini bilelim. Bu değerlerin en önemlisi Camidir; cem eden, bizleri bir araya toplayan, Kur’an’ın ve Türk Bayrağımızın etrafında toplayan, vatanımızın ve milletimizin etrafında toplayan demektir. Aidiyet duygusu dediğimiz sahiplenme duygusuyla bu değerlerimize sahip çıkabilsek kazanan biz oluruz, toplum olur, insanlık olur. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Biz sizlere teşekkür ediyoruz. Bu camimiz hayırlı olsun. Cemaati daim olsun.”dedi.


Protokol konuşmaları sonrası İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından dua yapılması ile protokol tarafından butona basılarak temele harç konulmasıyla tören sona erdi.


Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun,  Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, Sahabiye Mahallesi Muhtarı Alim Gerçel ve mahalle sakinleri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...