Kastamonu’da Hacı Ihramcızade 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla...

Kastamonu'da Hacı Ihramcızade 4-6 Yaş Kur'an Kursu Dualarla Açıldı

hacı ihramcızade 4-6 yaş kur'an kursu dualarla açıldı

23 Ekim 2021 - 17:00

Hacı İhramcızade 4-6 yaş Kur'an Kursu Dualarla açıldı 

Hacı İhramcızade 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışı ve kurdele kesme törenine Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, İl Müftümüz Mustafa Bilgiç, il müftü yardımcımız Özlem Öztürk, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Dernek Başkanı İbrahim Çınar, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Zeki Kebeci, eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kadir Tonbul, Şaban Gün ve Kur’an kursundaki öğrencilerin velileri katıldı.

İl Müftümüz Mustafa Bilgiç açılış konuşmasında; “Dünyada hiçbir şey insanın eğitimi kadar önemli değildir. Peygamber efendimiz, “alimin ölümü alemin ölümü gibidir” der.” Dedi.

İl Müftümüz Bilgiç konuşmasının devamında; “4 ve 5 yaşındaki bir çocuğun hayatında var olursanız onun 70 yıllık hayatın da var olursunuz. 5 yaşındaki bir çocuğun namaz dualarını bilmesinin dini, peygamberi, kitabı bilmesinin ona ne faydası olabilir diyebilirsiniz. Dünyadaki bütün eğitimcilerin ortak bir fikri vardır. Din eğitim ve öğretimi ergenlikte değil, gençlikte değil, çocuk dünyaya gelmesi ile beraber başlar. Bebek doğduğunda sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okuruz. Bunlar, çocuğun hayatı boyunca dini, ahlaki, insani değerlere aşina olsun diye okunur. Bu camii ve kuran kursunun inşaatında ve ihyasında heyecanınız varsa ananız, babanız, atanız, küçük yaştan bu değerleri vermeseydi; bu kuran kursunun açılışındaki heyecanı hissedemezdiniz.” dedi.

Yapılan duanın ardından kurdeleler kesildi ve Kur’an kursunda mevcut bulunan 4-6 yaş öğrencileri  sınıflarında ziyaret edildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri