Kastamonu’da Mevlid Gecesi Dualarla Idrak Edildi.

Kastamonu'da Mevlid Gecesi Dualarla Idrak Edildi.

mevlid gecesi dualarla idrak edildi.

19 Ekim 2021 - 17:00

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in dünyayı teşriflerinin seneidevriyesi olan Mevlid Gecesi dualarla idrak edildi.

Mevlid Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve İslam dünyası için dualar edildi.

Hazreti Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldığı programlarda ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” teması çerçevesinde Hazreti Peygamberin hayatından vefa örnekleri aktarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Osmanlı İmparatorluğunun Kastamonu’da ilk inşa ettiği eserlerden ve İstiklal Marşının TBMM’de kabulünden önce ilk okunduğu yer olan Nasrullah Kadı Camii’nde düzenlenen Mevlid Gecesi Özel Programı’na Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosunun da ilahiler seslendirdiği  programda,Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Ali Erbaş'ın vaazının ardından İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından ara dua yapıldı. Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde ve ülkemizde değişik zamanlarda meydana gelen afetlerde hayatlarını kaybedenlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu. Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak' ın yaptığı dua ile program sona erdi.

 Programın sonunda, camiye gelenlere Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası’na özel olarak hazırladığı, Peygamberimiz ve Vefa Toplumu isimli kitapla, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çocuklar için hazırlanan Papatya ve Yeğenleri isimli kitaplar hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da