Kayseri’de 18 Mart şehitler Günü Etkinlikleri

kayseri’de 18 mart şehitler günü etkinlikleri

20 Mart 2024 - 17:10

“18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü” kapsamında 18 Mart 2024 Pazartesi günü ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler ilk olarak İl Müftülüğümüz tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü” kapsamında Hunat Camii’nde sabah namazı sonrası Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılında Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için yapılan dua programı ile başladı.

Daha sonra Kayseri Valiliği’nce Garnizon ve Polis Şehitliği’nde tören düzenlendi.  Kartal Şehitliği’nde düzenlenen törende protokol konuşmaları sonrası Hunat Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Abdullah İslam tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti edildi ve Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir tarafından dua yapıldı. Polis Şehitliği’nde düzenlenen törende ise Hulusi Akar Camii İmam Hatibi Hafız Hüseyin Burak İslam tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti edildi ve İl Müftülüğü Vaizi Dr. Dursun Sarı tarafından dua yapıldı.

Yapılan dualar sonrası Vali Sayın Gökmen Çiçek, İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve il protokolünün şehit kabirlerini ziyaret etmesi, karanfil bırakıp dua etmesi ile program sona erdi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri