Kayseri’de 2022 Yılının Ilk Günü Sabah Namazı’nda Camiler...

Kayseri’de 2022 Yılının Ilk Günü Sabah Namazı’nda Camiler Doldu Taştı

kayseri’de 2022 yılının ilk günü sabah namazı’nda camiler doldu taştı

02 Ocak 2022 - 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen, “Sabah namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” etkinliği kapsamında bugün Türkiye geneli tüm camilerde sabah namazı buluşmaları yapıldı.

 

Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de bütün camilerde sabah namazı buluşmaları yapıldı.   İl Müftüsü Yusuf Akkuş’da Hunat Camii’nde sabah namazında vatandaşlarla buluştu. Hunat Camii’nde sabah namazı öncesi, cami görevlilerinin okuduğu Fetih Suresi ile başlayan program, ilahi ve kasidelerle devam etti.  

Daha sonra sabah namazı sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun olarak eda edildi.  Namaz akabine yapılan tesbihattan sonra bir konuşma yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Allah’a hamd-ü senalar ediyoruz. Bu sabah bu camide toplandık. Hocalarımız Fetih Suresi’ni okudu. Tesbihat yapıldı. Dolayısıyla yeni bir yıla Rabbimizi anarak, O’nun camiinde toplanarak kendisine ilticada bulunduk. Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: “Ey Müminler. Kendinizi koruyun.” Kendinizi ateşten muhafaza edin. Kendinize dikkat edin. Şu hayatınızı, ömrünüzü doğru düzgün geçirin. Benim yolum üzere yürüyün. Aman ha yanlış yapmayın. Ama bundan daha önemli bir şey daha söylüyor. İşte bu yeni yılda, önümüzdeki günlerde Allah Teâlâ’nın bize bahşetmiş olduğu zamanı değerlendirmek adına buna da çok dikkat etmek gerekiyor.

 

Kendimizi kurtarmak, kendimizi Cenab-ı Hakk’ın yoluna verebilmek, kendimizi Allah Rasulü’nün sünnetine adayabilmek kolaydır. Ama bir de Allah Teâlâ bize ağır bir mesuliyet daha yükledi. Ailenizi de koruyacaksınız. Burası çok önemlidir. Eğer Allah Teâlâ sadece bizim şahsımızla ilgili bu ifadeyi buyurmuş olsaydı o zaman kendimizi korumak belki çok kolay olabilirdi. Ama bir de aile efradını, yani eşlerimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı, gücümüzün yettiği kadar aile efradımızı da o ateşten korumamızı bize emrediyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra Müftü Akkuş tarafından yapılan dua ile program sona erdi. Müftü Akkuş’un yaptığı duaya hep bir ağızdan cemaat “amin” dedi. Dua sırasında cemaatten bazı kişilerin duygulandığı görüldü. 

 

Program sonrası cami çıkışında Melikgazi Belediyesi’nin katkılarıyla cemaate çorba ikramı yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...