Kayseri’de Il Müftülüğü Ile Erciyes üniversitesi Ilahiyat...

Kayseri'de Il Müftülüğü Ile Erciyes üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Arasında "eğitim Işbirliği" Protokolü Imzalandı

il müftülüğü ile erciyes üniversitesi ilahiyat fakültesi arasında "eğitim işbirliği" protokolü imzalandı

05 Şubat 2021 - 17:10

İl Müftülüğü ile Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında 02.02.2021 Salı günü  ‘‘Eğitim İş Birliği’’ yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

 

İmza töreni öncesi konuşan Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Yeşilyurt, "Bugün müftülüğümüzle gerçekten önemli bir adım daha atıyoruz. Müftülüğümüz bizim hem paydaş hem de kardeş kuruluşumuzdur. Aynı zamanda İl Müftümüzün de bizim bir hocamız olması, fakültemizin bir personeli olması da bizim için büyük bir şans ve değerdir. Bu anlamda işbirliklerimizi bir adım daha öteye taşıma adına bir protokol imzalamayı düşündük. Karşılıklı işbirliği sağlama, personel yardımlaşmasını sağlama ve aynı zamanda öğrencilerimize dersleriyle ilgili uygulama imkânı verebilme açısından bu protokol bizim için yararlı ve anlamlı olacaktır. İnşallah bu protokol ile birlikte zaten var olan ilişkilerin de resmen adını koymuş olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Sayın Güven, "Ülkemiz genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkedeki bütün İlahiyat Fakülteleri ve İslami İlimler Fakülteleri ile karşılıklı olarak işbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Bu bağlamda Kayseri özelinde Kayseri İl Müftülüğü ile Erciyes Üniversitemizin en kadim fakültesi olarak ve benim de müntesibi olmaktan onur duymuş olduğum İlahiyat Fakültemizin öğrencilerinin bizim camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda özellikle kendilerini yetiştirmeleri bağlamında dersleriyle ilgili uygulama imkânı bulmaları, ayrıca yine her iki kurum arasında, hem paydaş kurum hem de biraz önce Sayın hocamızın söylediği gibi kardeş kuruluş olarak birbirimize destek verme hususunda gerçekten bizler de onur duyuyoruz. Zaten İlahiyat Fakültemizden onlarca hocamız Cuma vaazlarımızda bizlere destek veriyorlar. Yine Ramazanda ya da başka ilmi faaliyetlerimizde bizlerin yanında yer alıyorlar. Ben de İl Müftülüğü olarak bu protokolün imzalanmasından duymuş olduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Hem Kayseri İl Müftülüğümüze, hem Üniversitemizin güzide bir kuruluşu olan İlahiyat Fakültemize, hem de şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Protokol konuşmaları sonrası amacı ülkemizde din eğitimi alanında hizmet sunan kurumlar arasında bilimsel, eğitsel ve mesleki çalışmalar konusunda işbirliği imkânlarını geliştirmektir. Bu ana amaç çerçevesinde akademisyenler, çeşitli kademelerden din görevlileri ve ilahiyat fakültesi öğrencileri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılarak, paydaşların sunmuş oldukları hizmetlerin kalitesinin artırılması öngörülmekte olan "Eğitim İş Birliği" protokolü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt tarafından imza altına alındı.   

İl Müftülüğü makamında gerçekleşen ‘‘Eğitimde İş Birliği’’ yapılmasına ilişkin protokol imza törenine; İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Akyürek katıldı.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret