Kilis’de Ihlas Camii’nin Temeli Yeniden Atıldı

Kilis'de Ihlas Camii’nin Temeli Yeniden Atıldı

ihlas camii’nin temeli yeniden atıldı

18 Kasım 2022 - 17:45

 

Bir süre önce Kilis’te İsmet Paşa Mahallesinde bulunan İhlas Camii, Valilik Makamının 21.11.2021 tarihli oluru ile ibadete kapatılmış, Kilis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanan teknik rapor doğrultusunda yapı itibari ile sağlam olmadığı değerlendirilmiş ve ardından yıkımı gerçekleştirilmişti.

Kilis İl Müftülüğü rehberliğinde 18.11.2022 tarihi itibari ile yerine daha modern bir cami inşaa edilmek üzere İhlas Camii için temel atma töreni düzenlendi.

Törene Kilis Vali Yardımcısı Semih Doğanoğlu, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin, Cami dernek yöneticileri, Cami Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Caminin Kilis’in büyük mahallerinden biri olan ismet paşa mahallesinde bir ihtiyaç olduğunu belirterek "Camiler, Müslümanların birlikte ibadet ettikleri özel mekanlardır. İslam mabetlerini ancak inanmış gönüller imar edebilirler. Camilerimiz aynı zamanda bilgi, birlik ve sevgi mekanlarıdır." dedi. 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdurrahman Şahin’in yaptığı dua ile caminin temeline ilk harç döküldü.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...