Kilis’de MevlÂna Celaleddin-i Rumi’nin Vefatının 748. Yılı...

Kilis'de MevlÂna Celaleddin-i Rumi’nin Vefatının 748. Yılı Dolayısıyla Anma Programı Düzenlendi

mevlÂna celaleddin-i rumi’nin vefatının 748. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi

11 Aralık 2021 - 17:45

 

Öğretileri ile dünya genelinde ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlâna Celaleddin-i Rumi, vuslatının 748'inci yıl dönümünde Kilis’te anıldı.

Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 748'inci yıl dönümü dolayısıyla Kilis Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce anma programı düzenlendi.

Mevlâna’nın hayatının anlatıldığı, sevgi ve hoşgörü mesajlarının aktarıldığı, İlahilerin, şiirlerinin ve sözlerinin okunduğu, program, gençlerden yoğun ilgi gördü.

KYK Kız Yurtlarında düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak, Gençlik Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Şube Müdürleri, Yurt Müdürleri, Gençlik Koordinatörleri ve öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak;

“Sevgili gençler! "Aralık ayı bize şeb-i arus, mevlevilikte Mevlâna Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü geceyi hatırlatır. Mevlâna bu geceyi Rabbine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü için 'düğün gecesi' olarak adlandırılır. Öyle ki 'Öldükten sonra bizim mezarımızı yeryüzünde aramayınız, arif kişilerin gönlü bizim mezarımızdır.' diyen Mevlâna, dünya hayatının gurbet olduğunu beyitlerinde bizlere söyler. Dolayısıyla Mevlâna, ölümü bir yokluk olarak görmez, yeniden dirilmek olarak görür. Mevlâna Celaleddin-i Rumi ahlak, ilim ve akıl yolunda insanlığa sevgi ve birlik mesajları vermiştir. O sebeple Mevlâna sevginin, merhametin, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolüdür." dedi.

Program sema gösterilerinin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...